За идеята на Алфонсо Куарон

За идеята на Алфонсо КуаронРежисьорът Алфонсо Куарон, познат в САЩ най-вече с филмите си Малка принцеса и Големите надежди, прави проекта И твойта майка също заедно с базираната в Ню Йорк филмова къща Гууд Машиийн. Куарон споделя: “Всичко започна от един разговор с Тед Хоуп (съосновател на Гууд Машийн) за това да направим филм заедно. Аз имах една история, върху която работех отдавна (заедно с брат си – писателят Карлос Куарон). И в същото време много исках да направя нещо за тийнейджъри и така всичко просто си дойде на мястото.”

Алфонсо продължава: “В началото беше Запа. Заедно с Карлос стояхме в моята градина и слушахме Watermelon in Easter Hay без прекъсване, докато си разменяхме идеи. И това въртене не прекъсна, докато не завършихме сценария, та дори и после, когато имахме готовия филм. Тонът на тази песен е онова настроение, към което се стремяхме с този филм. Дължим толкова много на Запа.”

Карлос:”Оригиналната идея се роди преди повече от 10 години и отлежаваше доста време. Пробвахме се няколко пъти, но проектът така и не се получи. Така и не успявахме да обединим всички елементи, които искахме, и така докато идеята не попадна в контекста на еротичното. Така целият проект оживя. Трима герои, малко секс, малко хумор. И, разбира се, песента на Запа.”

Алфонсо: ‘Това, което най-много ми допадаше в работата, бе че върша нещо, напълно различно от това досега и което се появи от една много реалистична отправна гледна точка. И аз реших да променя цялостното си отношение – от историята до начина, по който трябва да се представи. С Ел Чиво (операторът и дългогодишен партньор Емануел Лубески) непрекъснато сме обсъждали да направим нещо такова, още откакто завършихме Големите надежди. По отношение на секса, след разговора ми с Тед Хоуп решихме, че искаме да направим секси филм, който да не скрива нищо. Искахме просто да сме искрени с героите и да гледаме на сцените със секс по начина, по който те наистина се случват.”

Алфонсо добавя: “Винаги съм искал да снимам в Мексико и Испания…в Чиланго (Мексико сити). В И твойта майка също се опитахме да видим социалния контекст в детайл заедно с поведението на героите. Това е интересен момент в мексиканското кино, с нови хора, различни и нови начини на финансиране, нови кина и нова публика, която дава доверието си на родните продукции. И сега всичко е в наши ръце (на хората, които правим кино).”
Copyright © 2024 Dir.bg.