"И твойта майка също": работата по сценария

Ето какво разказват братята Алфонсо и Карлос Куарон за работата им по сценария на филма "И твойта майка също":

Карлос: “Мислехме, че искаме да направим филм, който да прилича на новела по начина, по който разкрива героите си. Теноч е син на политик, а майка му е много духовна и тайнствена жена, а Теноч е име от ацтеките. Той иска да стане писател, добър писател. И се бори за това.”

“Хулио е много по-скромен образ. Той е от средната класа. Роден е в Мексико. Майка му е обикновена секретарка. Сестра му е активист за човешки права, защитаваща различни каузи през студентските си години, силно въвлечена в събитията в Мексико.”

Братята ползват собствения си опит за сценария, но не съвсем. Карлос обяснява: “Вярвам, че историята принадлежи на много други неща освен на нашето въображение. Може би аз самият не съм кой знае колко любопитен за нещата, които героите вършат, но мога да си представя точно тях и мога да видя тях във филма. Има някои прилики между нас, но те не са очевидни. Аз не съм Хулио и Алфонсо не е Теноч. Имаме повече общо в някакъв личен аспект, заради нещата, понякога за съжаление, които сме преживели. Но най-вече е въпрос на фантазия.”
Copyright © 2024 Dir.bg.