ЕКШЪНЪТ…

ЕКШЪНЪТ…За успешното комбиниране на екшън с драма, филмът изисквал повече от обикновен хореограф на каскадите. Един от най-старите приятели и сътрудници на Джаки Чан, Само Хунг, бил поканен да се включи, заради безценния си опит като режисьор на екшън епизоди. Чан много разчитал на Хунг и заради големия брой каскади с жици; Чан нямал опит в този тип каскади, но спокойно можел да довери живота си на Хунг. “Познавам Само, откакто бях дете. Мисля, че е един от най-добрите режисьори на бойни сцени, които съм виждал. Няма друг като него. Знае как да измисли, режисира, хореографира екшън и знае значението на монтажа и музиката”. Чан продължава с описание на работата по време на снимките, “Аз съм по-спокоен, предпочитам комедията и хумора. Само е по-сериозен. Работили сме заедно толкова много, че аз знам как работи той, а и той знае всичко за мен. В този филм исках да използвам неговите идеи и стил”. Алфред казва за режисьорския стил на Хунг в екшъна -- “В използването на различни ъгли на снимане и в движенията на камера, той е най-добрият”.
Гордън Чан добавя, “Само е един от най-добрите кунг-фу хореографи в Хонконг. Когато го видяхме на снимачната площадка, всички бяхме впечатлени от очарованието и енергията му. Обстоятелството, че Джаки и Само са израснали заедно, също беше в наша полза. Джаки не се притесняваше да го попита ‘Смяташ ли, че все още мога да направя това?’, а той -- да отговори ‘Опитай и ще разберем’. Той наистина подтикваше Джаки към изпълнения, с които самият Джаки не знаеше, че може да се справи”.
Един от екшън епизодите, заснет в Хонконг, включва запазената марка каскади на Джаки и завършва с експлозия, която била подготвяна 6 месеца. Властите в Хонконг подпомагали създаването на филма и разрешили на продукцията да се ползва от услугите на морската полиция и различни полицейски автомобили. За първи път в историята, въоръжените сили на Хонконг също участвали във филмова продукция, заедно с най-съвременните си хеликоптери Blackhawk S70.
Copyright © 2024 Dir.bg.