ТРЕНИРОВКИТЕ…

ТРЕНИРОВКИТЕ…Дори и за човек с невероятните способности на Джаки Чан, постоянните тренировки и подържането на добра форма са решителни за избягването на контузии и създаването на безпогрешни екшън епизоди. Както обяснява той, “В този филм има много неща, които досега не бях правил. Направо летя от едната стена до другата. Доверявах се на хората, които подготвят каскадите, заради огромния им опит. Правим някои много опасни неща с жици. Просто си казвахме, ‘Да го направим така’ и ако не се получеше, тогава опитвахме по друг начин”.
“Да си в изключителна физическа форма е едно от задължителните условия за всеки, който иска да работи с Джаки Чан”, казва Джулиан Сандс, “Когато знаеш, че ще правите заедно филмова каскада, трябва да си готов не просто да дадеш най-доброто, на което си способен, а да надминеш себе си. Това превръща работата с Джаки  в незабравимо приключение и огромно удоволствие”.  
Насладата от “физическата” комедия, както и от драматичната актьорска игра, е важна и за Лий Еванс. “Обичам да подскачам и да се забавлявам пред камерата. Ако науча нещо ново, значи не съм си изгубил времето”. Що се отнася до това дали може сам да прави каскадите си, той добавя, “Аз винаги казвам ‘Това мога да го направя,’ а те винаги ми отговарят, ‘а, не,’ Заради условията в застраховките, почти нищо не ми позволяват от каскадите, но направих   всичко, което ми разрешиха. Беше забавно -- каскадьорите срещу мен бяха много опитни и не мисля, че имаше някаква опасност”. Бивш аматьор боксьор, Еванс не се ползвал с никакви привилегии при тренировките. “Да, навремето се боксирах малко, но нищо подобно на това, което правят тези момчета с всичките си крайници. Аз само се целех с юмрук в брадичката на противника”, казва Еванс. “Потренирах кунг фу, но само колкото за филма. Не вярвам, че с тази подготовка мога да направя нещо друго”.
Copyright © 2024 Dir.bg.