ДИЗАЙНЪТ...

ДИЗАЙНЪТ...Ирландия – като място на действието, била съвършеният фон за развитието както на свръхестествените, така и на романтичните елементи във филма. Известният художник-сценограф Джо Немец бил най-подходящ за създаването на сложните интериори в старинните замъци. От чисто логистична страна заснемането на сложните екшън епизоди също изисквало експерт. Алфред Чунг още се чуди, как са успели да привлекат Немец, “Бях изумен, когато срещнах Джо в Лондон – с всички големи филми, които е направил. Имахме голям късмет да работим с него. Той вложи много страст в работата си”.
Екстериорите от замъка на Снейкхед са снимани край северните брегове на Ирландия. След това заради по-ниските цени, дизайнерът и екипът му се преместили в Тайланд, където създали сложния интериор на високата 15 метра зала в замъка на Снейкхед на спортното съоръжение “Тандърдоум” край Бангкок.
Създаването на пространството, необходимо за сложните екшън епизоди, било предизвикателство за Немец. “Не исках да затварям Гордън и Артър Уонг (главния оператор), в малки стаи, без възможност за поглед към останалите пространства. Исках нещо открито и по-голямо”. По време на проучванията си той изучавал рисунки на Паранаси и Ешер. “Виждате как някой, може би, се изкачва по стълби, но когато погледнето от другата страна, вече не сте сигурен дали не слиза. Оттук дойде и концепцията ми за централната зала”.
Copyright © 2024 Dir.bg.