Сватба с американски пай

24.10.2003 г.
Сватба с американски пай“Неназована тинейджърска секс комедия, която може да бъде заснета за по-малко от 10 млн. долара, и която много зрители вероятно ще намразят, но аз мисля, че вие ще харесате”. Под това заглавие е бил предложен сценарият на първия “Американски пай”. Какво ли повече можем да кажем в защита забавната откаченост на този проект и неговите наследници?!

Младоженците за чиято сватба става въпрос в заглавието са Джим и Мишел, нашият сериен неудачник и любимата ни флейтистка нимфоманка. А който вдига сватба, трябва да предвиди и ергенско парти, предбрачна треска, запознаване с родители и всякакви недоразумения…

Няма защо да се притеснявате. Това, че те ще застанат пред олтара не означава, че екс-тинейджърите са загубили нещо от мощните пориви на либидото или на остроумието си. Между едно ергенско парти, което се превръща в маскарад и капризите на една… баба, “Американски пай 3: Сватбата” бъка от множество готини гегове, в които е спазен духа от предходните издания на “Пая”.

Актьорският състав е понамален, но това не нарушава качествата на сватбената операция и дори дава възможност да се обърне повече внимание на присъстващите персонажи. Сценаристът Адам Хърц, който за разлика от режисьорите, е един и същ от самото начало на поредицата, очевидно си е дал сметка, кои лафове вървят най-добре и къде не трябва да се прекалява с вулгарността. Добрата новина е, че в третия филм егоцентрикът Стифлър излиза на преден план, а изпълнителят на ролята Шон Уилям Скот е по-вулканичен от всякога. Героят търпи очевидно развитие от досаден кретен към необичаен хуманист, за когото не само повърхността на нещата е от значение.

Добрата идея на трилогията “Американски пай”, е че остарява със своята публика. Задълбавайки повече в чувствата, отколкото в секса, тази трета част инжектира малко добре дошла емоция сред волните закачи на цапнатите в устата персонажи. И ги прави още по привлекателни в нашите очи, до степен че се чувстваме привързани към тях и ни се иска да разберем, какво ще им се случи след десет години например. Може би ще бъдат малко понапълнели или пък разведени?!

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.