51-ят щат”- секс, наркотици и един очарователен Самюел Джаксън в шотландска поличка.

“51-ят щат”- секс, наркотици и един очарователен Самюел Джаксън в шотландска поличка.Елмо Макелрой е направил една малка грешка през 1971г. Бил е хванат да пуши марихуана, прибирайки се от дипломирането си. И така за част от секундата, мечтата на Елмо да стане лицензиран фармацевт, е отнесена от вятъра, точно като пушека от неговия джойнт.

Напред във времето, вече е 2002г. и Елмо все пак се занимава с фармация, поне от части- той прави наркотици, но иска да излезе от играта след един последен грандиозен удар...
Елмо е създал “Формула-51”, нов парти-наркотик, чието въздействие той описва като “персонална визита от Господ”. Неговият шеф Гущера (Мийтлоуф), застаряващ бял дебелак, който се мисли за негър, иска да продаде наркотика на синдиката на най-големите световни наркодилъри. Но Елмо има други идеи по въпроса....и прави услуга на цялото човечество като ги снабдява с еднопосочен билет за оня свят!

Елмо решава да открадне наркотика и да го продаде във възможно най-затънтеното място, за което се сеща- Ливърпул, Англия- 51-ят щат. Там се намира Леополд Дюрант, единственият наркодилър, който не е посетил “смъртоносната” вечеринка, организирана от Елмо.

Но, понеже винаги има “но”, се оказва че Гущера е оцелял и е наел знойната Дакота Филипс (Емили Мортимър), чието основно хоби, след покера е снайперистката й пушка, да го доведе обратно при него.
Дакота познава Ливърпул като петте си пръстта, най-малкото защото е оставила едно бивше гадже там- Феликс ДеСуза (Робърт Карлайл). Феликс сега работи за Дюрант, най-големия нарко-барон на Ливърпул, с който Елмо иска да сключи сделка за 20 млн. долара и именно Феликс е човекът, който трябва да се занимава с Елмо, докато той е в града. И той го прави по единственият познат за него начин, правейки и говорейки глупост, след глупост:
“Добре дошъл в Англия. Всъщност това е лъжа, защото ти си добре дошъл колкото една купчина лайна, но все пак е хубаво да съм любезен!”

И така започва нетипичното приятелство на Елмо и Феликс, който заедно ще преминат през 9-те кръга на нарко-ада, който се разгаря в Ливъруп, след като тръгва мълвата за пристигането на Елмо и неговия наркотик-чудо.
Copyright © 2024 Dir.bg.