Проблеми за Мел Гибсън

27.11.2003 г.
Проблеми за Мел ГибсънПротиворечивите новини, които обграждат филма на Мел Гибсън “The Passion of Christ” не спират да валят. Тази седмица стана ясно, че Гибсън се е консултирал с адвокатите си дали е възможно да съди вестник “Ню Йорк Поуст” за организирането на нелегална прожекция на филма му. Вестникът се сдобил незнайно откъде с пиратско копие на филма и го прожектирал пред католически свещеник, равин, преподавател по религия, читател и кинокритик.

Впечатленията от прожекцията са предимно отрицателни, но това не е нищо в сравнение с яростта на Холивуд към самото произшествие. Адвокат, представляващ Гибсън, казва пред “Лос Анжелес таймс”: “Ние сме притеснени от факта, че такава голяма медия може да бъде въвлечена в пиратска дейност, за да си набави материал, с който да продаде вестника си.” От “Ню Йорк Поуст” обаче отвръщат на удара чрез своя говорител, който каза: “Режисьорът на филма вече организира няколко прожекции и коментарите на зрителите бяха отразени от медиите. Към филма има постоянен подчертан интерес, затова ние решихме, че е в реда на нещата да постъпима така, както постъпихме.”

“Ако аз бях заснел този филм сега щах да се чувствам изнасилен – казва режисьорът Сидни Полак. – Аз съм режисьор, а фактът, че “Ню Йорк Поуст” може да си позволи да прожектира незавършената творба на който и да е колега, ме ужасява.”

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.