"Реката на тайните" се сдоби с награди

08.12.2003 г.
Членовете на американската "Национална асоциация на критиците" раздадоха своите награди за 2003 г. За "най-добър филм" те обявиха "Реката на тайните" на режисьора Клинт Ийстууд, а Шон Пен беше провъзгласен за "най-добър актьор" въз основа на участията си в този филм, както и в "21 грама" на Алехандро Гонзалес Иняриту.

Тези награди не бяха неочаквани, тъй като през годината "Реката на тайните" често бе посочвана за най-стойностен филм.

Изненадите дойдоха с обявяването на Даян Кийтън за "най-добра актриса" в комедията "Something's Gotta Give", а Алек Болдуин за "най-добър поддържащ актьор" в хита от фестивала в Сънданс "The Cooler".

Известната предимно от независими филми Патриша Кларкъс получи наградата за "най-добра поддържаща актриса" за участието си в "Pieces os April" и "The Station Agent", а Едуард Зуик отнесе отличието за "най-добър режисьор" за "Последният самурай", филмът, който се нарежда на второ място след "Реката на тайните".

За най-добър чуждестранен филм бе определен "The Barbarian Invasions". За пробив бяха опредлени изпълненията на Пол Джамати в "American Splendour" и на Чарлийз Терън в "Monster". Актьорският състав на "Властелинът на пръстените: Завръщането на краля" получи награда за ансамблово изпълнение.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.