Екшън и смях в “Роднини под прикритие

12.12.2003 г.
Екшън и смях в “Роднини под прикритие”Майкъл Дъглас пробива като актьор с телевизионния сериал “Улиците на Сан Франциско”. След това най-често му поверяват роли на ченгета (или агенти) и на авантюристи. Но както се получава обикновено, шедьоврите се раждат при разбиване на амплоато. Така след “Оскар”-а за безскрупулния бизнесмен от “Уолстрийт” (1987), във филмографията му се появяват гневен съпруг (“Войната на семейство Роуз”), объркан гражданин (“Пропадане”) и хладнокръвен убиец (“Перфектно убийство”). После идва ред на комичното, което се промъква с “Момчета-чудо” и “Една вечер в бар “Маккул”, за да избуи в “Семейна черта” и особено в “Роднини под прикритие”. И ако усмивката му ви се струва малко зловеща, не забравяйте, че той още не е свикнал с чистата комедия, освен това е “под прикритие”.

Доктор Джери Пейзър е малко притеснителен ортопед, който страда от известен брой фобии. Те обаче се оказват незначителни пред кошмара, в който се превръща живота му, когато дъщеря му решава да се ожени. Причината не е в сложната подготовка на церемонията, а в бъдещия му сват Стив Тобайъс – бивш или настоящ агент от ЦРУ. Неразбиращият Джери неволно се оказва забъркан в нелегална сделка за подводница, а по петите му са ФБР и френски мафиот гей. Измъкването винаги предстои, но какво му се налага да изтърпи междувременно!…

“Роднити под прикритие” е веселяшка полу-шпионска екшън-комедия, базирана (както подобава на всяка комедия на ситуациите) на поредица от недоразумения и неподходящи стечения на обстоятелствата, но преди всичко на пълната противоположност в характерите на двамата татковци, които трябва да се справят с проблемите ЗАЕДНО. Те произхождат от съвсем различни светове: този на тоталната импровизация и свободата, и другия - на педантичната организираност и разсъдливостта.

Да разсмееш от сърце публиката, е една от най-сложните кинозадачи. В тази мисия достоен партньор на Майкъл Дъглас е Албърт Брукс (“Музата”), който се справя чудесно с ролята на плахия, подреден доктор. Безстрашнят Дъглас, все още е доста бърз и ловък в екшън-сцените, и кроткият Брукс, с излъчване на средностатистически гражданин (и дори малко мухльо), са наистина добро хрумване като тандем. Без тях “Роднини под прикритие нямаше да е същият”.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.