Нова БГ анимационна поредица

18.12.2003 г.
Нова БГ анимационна поредицаБат’ Гошо е главният герой на нова анимационна поредица, която току що беше започната.

Персонажът, който вече се рисува, е около 35 годишен, хитрец, доверяващ се на инстинкта си. Идва от село, за да направи нещо в големия град. Смята, че е подготвен за всичко, но животът непрекъснато го изненадва. Никога не се отчайва – намира ползата във всичко и всяка ситуация. Често опитва да постигне нещо, но вместо това, обърква нещата тотално. Предпочита елементарните удоволствия – да поспи, да похапне, да погледа мадами, отколкото да преследва висша духовна цел. Има добро сърце преди всичко – готов е на всичко, за да помогне. Тази му черта често го подвежда да бъде лъган и замесван в чужди планове. Целта, която най – вече преследва, е да постигне своето щастие в живота.

Изглежда комичен – със слаби крака и ръце, коремче, селски мустачки. Той е жилав и издръжлив физически, защото животът на село го е направил такъв. Походката му е спокойна – липсва му забързаност, типична за големия град. Често си пощи мустака, навива го и си го хапе.

В първите 6 серии зрителите ще видят пристигането на Бат’ Гошо в големия град, където дребни крадци и клошари  веднага му открадват багажа и храната, а той трябва да си ги върне, но само като разгонва кордон от бездомни кучета, изпърдявайки се. В същия стил Бат’ Гошо започва да търси и квартира. Тъкмо намира, но се оказва, че трябва да я дели с още трима съквартиранти, които са - барабанист, баскетболист и дърводелец, които обичат да си работят у дома.

За да разреши този проблем, трябва да избере евтино място за живеене, което има нужда от ремонт. Целта изисква материали – боя, гипс, тухли, дърва. Всичко това обаче е скъпо и Бат’ Гошо си ги набавя от строежи, съседи и градинки, където има още растящи дървета. След като ремонтът е готов, главният герой започва да търси работа. Работи като рекламен агент, който продава всевъзможни боклуци, и често пъти го изхвърлят грубо. Тази работа обаче му дава и благоприятната възможност да проникне в домовете на домакините, когато съпрузите им са на работа. Но тази възможност става неблагоприятна, веднага щом последните се приберат изненадващо от работа. Въпреки проблемите, в последната 6-та серия от първата част на поредицата, Бат’ Гошо среща жената на своите мечти.
Идеята на анимацията е да стане любим филм на малки и големи зрители. Поради тази причина, екипът се надява на много продължения.

Сценарият на “Бат’ Гошо” е на Борислав Огнянов и Маргарита Кулинска. Двамата са от творческото обединение “Сценарна работилница” / www.screenwriter.hit.bg /. Обединението е първото в България, което предлага професионално и поръчково създаване на сценарии, както и тяхното “лекуване”/редакция и консултация/.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.