“Матрицата” умишлено спъвана на номинациите за ”Оскар”

30.12.2003 г.
“Матрицата” умишлено спъвана на номинациите за ”Оскар”Братя Уашовски би трябвало да са готови да излязат и публично да осветят истината, че Академията официално изтиква продълженията нан Матрицата извън надпреварата за “Оскарите”, въпреки че достойно биха могли да се състезават в гатегорията за ефекти.

След като седемте претендента за най-добри визуални ефекти бяха избрани се оказа, че и двете части “Матрицата: Презареждане” и “Матрицат Революции” подозрително липсват от списъка. “Властелинът на пръстените: Завръщането на краля”, “Господар и командир”, “Питър Пан”, “Карибски пирати: проклятието на черната перла”, “Терминатор 3”, “Хълк” и “Х-мен 2” – всичките бяха отличени с номинации, но нито една от частите на “Матрицата” не получи подобно отличие, а е всеизвестно, че общо бюджетът за ефекти надхвърля сто милиона долара.
Не можете да направите нищо друго, освен да се смеете, нали?

Уашовски естествено очакваха (или поне се надяваха), че ще повторят успеха на  дигиталните постижения на първия си филм, но фактът, че ефектите в следващите две части не се отличават много от тези в първата, захвърли мечтата им в калта. Седемте избрани ще бъдат окончателно сведени до три номинации, които ще бъдат официално обявени на 27 януари, заедно с всички останали категории.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.