Орландо Блум – новата звезда

13.01.2004 г.
Орландо Блум – новата звездаОрландо Блум един от най-перспективните млади актьори в съвременното кино. Не е случайно, че бе включен в топ 25 на най-горещите звезди под 25 г. от сп. “People” през 2002 г.

Роден е на 13 януари 1977 г. в Кънтърбъри, Англия. Баща му, Хари Блум, умира, когато е още на 4 години. Първия си опит като актьор получава на фестивала на изкуствата в Кент, където рецитира проза и стихове. Майка му е тази, която го убеждава да се насочи към актьорското поприще. Едва 16-годишен пристига в Лондон и два сезона играе в Националния младежки театър, след което постъпва в Британско-американската академия за драматично изкуство. Три години преди това за малко не се пребива при падане от третия етаж. Счупва си гръбнака и близките му се опасявали, че няма да може да ходи. Претърпява операция и само 12 дни по-късно е изписан от болницата.

След успеха на първите му театрални изяви, получава покана да се снима във филма "Wilde" (1997). Продължава образованието си в знаменитата Гилдхълска школа за музика и драма (Guildhall School of Music and Drama), участва в няколко класически постановки.

Всичко се променя в мига, в който е избран от Питър Джаксън за ролята на Леголас в трилогията "Властелинът на пръстените". Още след излизането на първата част по екраните през 2001 г. Орландо Блум става знаменитост. Участието му в следващите две части на филма по книгата на Толкин го прави още по-популярен. По време на снимките си счупва ребро при падане от кон, но и се научава да кара сърф в Нова Зеландия.

Сред нашумелите заглавия, в които се е снимал напоследък е “Карибски пирати: Проклятието на “Черната перла”.  Участва в епизодична роля във филма на Ридли Скот “Блек Хоук” (2001), но явно е направил впечатление на големия режисьор, който реши да му повери една от главните роли в новия си проект “Kingdom of Heaven”, който е реализация на отдавнашната му мечта да направи филм за кръстоносните походи.

Между другото шансът на Блум се усмихва, благодарение на отказа на Ръсел Кроу да се снима в продукцията. Предстои да видим симпатичния русокос актьор и в една от главните роли в дългоочаквания блокбастър на Волфганг Петерсен “Троя”, както и  в “Убежище”(Haven).

Нет Фокус
Copyright © 2020 Dir.bg.