Екипа

ЕкипаСАМЮЕЛ ДЖАКСЪН
(Джак Фриър)

Започва кариерата си през 1972г. след дипломирането си в колеж за драматични изкуства в Атланта. Неговата богата кариера го превръща в един от редките случаи на актьор успешно балансиращ между касовите продукции и по-стойностните филми, донесли му признанието на критици и зрители.
Сред най-известните му филми се нареждат заглавия като “Рагтайм”, “Криминале”, “Джаки Браън”, “Неуязвимият”, “51-ят щат”, “Специялен отряд”, “Умирай трудно 3”, “Червената цигулка” и много други.
Джаксън е номиниран за “Оскар” за ролята си в “Криминале” и е носител на награди от фестивала в Кан и Британската филмова академия.

МИЛА ЙОВОВИЧ
(Ерин)

Родената в Киев полу-украинка, полу-сръбкиня е сред най-интересните звезди от младото поколение на Холивуд. Участието и в разнообразни филми като “Петият елемент”, “Жана Д’Арк” , “Заразно зло” и “Хотел за милион долара” я превръщат в световно известно име. Голяма част от славата си дължи и на успешната си кариера на супер модел, където е поставила ненадминат и до днес рекорд, появявайки се на кориците на над 100 списания, повече от който и да е друг модел..
Мила Йовович е и талантлива певица и композитор като последното и участие на музикалното поприще е записването на парче за саундтрака на хитовият филм “Underworld”.

СТЕЛАН СКАРСГААРД
(Тайрон)

Е звезда в родната си Швеция още в тинейджърските си години, но става известен на публиката в цял свят през 1988г. с участието си в “Непосилната лекота на битието”. Следват роли във филми като “Преследването на червеният октомври”, “Инсомния”, “Амистад”, “ Добрият Уил Хънтинг”, “Стъклената къща”, “Ронин” и разбира се шедьовърът на Ларс фон Триер “Порейки вълните”, донесъл му признание от критиците в цял свят. Постиженията му включват награди от фестивалите в Кан, Берлин и Сан Себастиан, както и награда за най-добър актьор от Европейските филмови награди.

БОБ РАФЪЛСЪН
(Режисьор)

Е една от водещите фигури в американското кино през изминалите десетилетия. Името му е запазена марка за интелигентно и провокативно кино. Той е един от основателите на BBS Productions, където продуцира филми като “Волният ездач” и “Five easy pieces”, за който е номиниран за “Оскар” за най-добър сценарий. Но филми като “Пощальонът звъни винаги два пъти” и “Черната вдовица” и “Кръв и вино” му спечелват славата на майстор на психологическият трилър.

ХУАН РУИС-АНЧИА
(Оператор)

Е работил с режисьори като Майк Фигис, Дейвид Мамет. Сред филмите които е заснел са “Корупция” с Чоу Юн Фат и Марк Уолбърг, “Мистър Джоунс” с Ричард Гиър, “Да умреш млад” с Джулия Робъртс и др.
Copyright © 2024 Dir.bg.