Сюжетът на "Щатски шерифи"

Сюжетът на Разследвайки поредното пътно автопроизшествие, чикагската полиция открива отпечатъците на ранения шофьор, според които той е търсен за убийството на двама души в Ню Йорк. Заподозреният, Марк Робъртс, бързо е открит в болницата, арестуван и изпратен за Ню Йорк.
Затворническият транспортен самолет от Чикаго превозва още десетина други затворници, двама от които са придружавани от Главен заместник-шериф Самюъл Джерард. След излитането на самолета един от престъпниците, успял тайно да внесе пистолет на борда, се опитва да убие Робъртс. Не улучва мишената си и куршумът пробива илюминатор, което води до разхерметизирането на самолета и падането му в река Охайо; много от хората на борда загиват. Но последвалото преброяване на телата разкрива, че липсва един от затворниците - Робъртс.
Джерард оглавява преследването, което го отвежда обратно до Чикаго, а после и до Ню Йорк, където той открива истинската самоличност на Робъртс - той е бивш морски пехотинец от Специалните части и бивш оперативен работник от ЦРУ на име Шеридън, който в последно време е работел като наемен убиец под прикритие - правителствено "хвърчило" без официални връзки с федералното правителство.


Шеридън е търсен за убийството на двама дипломати - аташета от Тайните служби, които са били по следите на китайски шпионски кръг в американското правителство. Тъй като Джерард е по петите му, ловкият беглец се оказва приклещен между заговор на корумпирани политици, в който са замесени китайците и ООН - и безстрастният, опитен и неумолим щатски шериф.
Този път в екипа на Джерард е включен и дипломатическият агент с момчешки чар Джон Ройс, прикрепен от властите към разследването. Опитът на Ройс в провеждането на изпълнени с коварни клопки правителствени операции може и да е от полза за преследването, но въпреки това Джерард не е доволен от прикрепянето на непознат член към неговия малоброен, но изпитан екип.


Със своите ветерани и новия член, който се надява да оправдае оказаното му доверие, Джерард се заема с едно от най-големите предизвикателства в кариерата си - преследване на живот и смърт с неочаквани обрати, които дори и той не може да предвиди.
Copyright © 2024 Dir.bg.