Филмът "Щатски шерифи" носи напрежението от "Беглецът" с някои нови неочаквани обрати

Филмът "Беглецът" - превърналия се в касов рекордьор трилър от 1993 г., с участието на Харисън Форд и Томи Лий Джоунс, е създаден въз основа на популярния сериал на Ей Би Си (1963-'67), в който главната роля изпълнява Дейвид Дженсън, и се превръща в един от най-печелившите филми в историята на студиата "Уорнър Брос".

Носителят на "Оскар" Арнолд Копелсън ("Взвод"), който бе продуцент на "Беглецът", се завръща със съпругата си Ан Копелсън, за да продуцира новия трилър. Той описва привлекателните страни на филма със следните думи:
"Щатски шерифи" ни поднася напрежението на "Беглецът" заедно с някои нови и неочаквани обрати на действието. Томи Лий Джоунс е в отлична форма и публиката отново ще се вживее в преследването заедно с неговия екип от заместник-шерифи."

"Искахме в този филм да направим нещо ново и различно", добавя Томи Лий Джоунс. "Искахме да уловим атмосферата на първия филм, но и да създадем нещо оригинално. Използвахме същите герои, така че предизвикателството бе в това да прибавим нещо ново и различно към първоначалната идея с всеки изминат ден на снимачната площадка."

Джоунс подчертава: "Докато в първия филм мотивацията на Джерард бе да си свърши добре работата, към края на новия филм преследването придобива по-лична основа. Джерард е герой, който цени високо хората, с които работи, и когато един от тях бива ранен, той хвърля вината за това върху преследвания от него беглец. А той е един превъзходен актьор, на име Уесли Снайпс."

"Едно от интересните неща на този филм, в сравнение с първия, е че не сте съвсем сигурни на чия страна е беглецът", разказва Снайпс за изпълняваната от него роля на преследвания Шеридън.

Снайпс се подготвя за ролята си, разговаряйки с няколко истински щатски шерифи. "Обадих се на един бивш служител от ЦРУ, за да разбера какъв е манталитетът на човек, чиято работа е да убива хора, но трябва да бъде като воин в сянка... неговата подготовка за неизбежното, и какви предпазни мерки трябва да взема, за да оцелее в своята професия.

Снайпс не само е търсел роля, "която да не бъде непременно главна", но и веднага приема възможността отново да работи с продуцента Копелсън (за когото миналата година се снима в "Убийство 1600") и режисьора Стюарт Беърд. "Работил съм със Стюарт, когато той бе монтажист на "Разрушителят", така че вече го познавах. Дълбоко уважавам таланта му като монтажист, и това уважение се засили от впечатленията ми за него като режисьор."

Снайпс посреща със задоволство и още едно повторно сътрудничество в "Щатски шерифи" - с колегата си Робърт Дауни-син, с когото неотдавна се снима във филма на Майк Фигис "Флирт за една нощ". "Работихме заедно миналата година", отбелязва Дауни. "Беше много успокояващо отново да съм в компанията на Уес, а също и на Томи, с когото си партнирахме в "Родени убийци".

Образът на Джон Рос, в който се превъплъщава Дауни, добавя още една загадка към сюжета; той е непознато присъствие в екипа на шерифа, и е подозиран в лоялност към друга правителствена агенция.

"Преследваме беглец и Джон Ройс е прикрепен към екипа ни от федералните власти, за да ни помогне да го хванем", обяснява Джоунс. "Отначало заместник-шерифите не са особено доволни да го приемат в екипа си. Но с течение на времето го опознават по-добре."

"Той е агент на ДТС (Дипломатическите тайни служби)", добавя Дауни, "симпатичен човек, който трябва да спечели доверието на тази малка затворена групичка шерифи.

"Един истински шериф ми обясни, че тези агенти предотвратяват опасности", продължава Дауни. "Те са добре образовани, упорити и знаят как да оправят нещата с голяма прецизност и без никакви колебания. Ройс доброволно пожелава да участва в преследването, когато двама други агенти - негови приятели - са убити от беглеца. Той иска да го залови."
Copyright © 2024 Dir.bg.