Снимачните площадки на "Щатски шерифи"

Снимачните площадки на Режисьорът Стюарт Беърд, който направи режисьорския си дебют в екшън-хита на "Уорнър Брос" "Извънредно решение", снима "Щатски шерифи" в няколко местности във и извън Чикаго - градът, където през 1993 г. е заснет "Беглецът" - както и в блатата на Тенеси и в Ню Йорк.
"Онова, което направи този филм много по-труден от "Беглецът", бе огромният брой места за снимане", отбелязва художникът на продукция Махър Ахмад, който е бил артистичен директор на спечелилия "Оскар" през 1993 г. филм. "Трябваше да се огледат толкова много местности, да се подготвят толкова много места за снимане, повечето от тях само за еднодневни снимки, и всичко това съвсем логично усложни ситуацията."


Някои от местата, избрани за снимки, включват прочутата Съдебна зала на област Кук в югозападната част на града; старата пощенска станция, вече порутена, която е превърната във вътрешността на чикагски полицейски участък; Националното бохемско гробище в северозападната част на Чикаго, където се развива едно от кулминационните преследвания на филма; изоставената болница "Света Ана" в западната част на града, където е арестуван Шеридън в началото на филма; и "Мичигън Авеню" номер 444, където се помещава щабът на шерифите.


Истинското бюро на щатските шерифи в Чикаго е разположено на Саут Диърборн Стрийт, но художникът на продукция Ахмад построява офисите им в същата сграда и на същия етаж (27-ми), използвани в "Беглецът", което отново позволява на създателите на филма да покажат несравнимия изглед на езерото Мичигън от едната страна и величествените небостъргачи на Чикаго от другата.
Copyright © 2024 Dir.bg.