За създателите на филма

За създателите на филмаАЛЕХАНДРО ГОНСАЛЕС ИНЯРИТУ (Режисьор/Продуцент)

Първият филм на Иняриту, “Любовта е кучка” прави премиерата си в Кан, където е удостоен с Гран При на критиците, а по-късно и номиниран за “Оскар”, “Златен Глобус” и  БАФТА за най-добър чуждоезичен филм

През 2001 продуцира и режисира, кратък рекламен филм за БМВ, като част от специална поредица, в коятосе включват и имена като Уон Кар-вай, Анг Лий, Гай Ричи и др. Powder Keg печели 3 награди “Клио” и е класиран на 2 място от списание “Тайм” за най-добър рекламен филм.

За “21 грама” е номиниран за най-добър режисьор на фестивала във Венеция, на наградите “Сезар” и на Британската режисьорска гилдия.



ГИЙЕРМО АРИАГА (Сценарист)

Ариага работи за първи път с Иняриту по номинираният за “Оскар” “Любовта е кучка”. Ариага е не само успешен сценарист, но също и  романист, режисьор на документални филми, радио и телевизионен продуцент и университетски преподавател.
В момента Ариага работи по 3 сценария- Looking for Jimenez, който ще бъде режисиран от актьора Томи Лий Джоунс, Dallas Buyers Club, с режисьор Марк Фостър и трети, който възнамерява да заснеме сам.



РОДРИГО ПРИЕТО (Оператор)

Родриго Прието става известен с работата си по “Любовта е кучка”, след който заснема филми от калибъра на “Първороден грях”, “Фрида”, “8-та миля” и “25-ят час”. С огромен интерес се очаква и следващият му проект, който е “Александър” на Оливър Стоун.

БРИГИТЕ БРОХ (Дизайнер продукция)

Брох е част от награденият с “Оскар” екип, отговорен за визията на “Мулен Руж”. Преди това е работила с Баз Лурман и в “Ромео и Жулиета”. Същевременно това е и третият й филм за Иняриту, след любовта е кучка и късометражният Powder Keg.
21 Grams marks Ms. Broch’s third collaboration with Alejandro González Iñárritu,



СТИВЪН МИРИОН (Монтаж)

Мирион е носител на “Оскар” за монтажа на “Трафик” на Стивън Содебърг. Други негови филми са  Confessions of a Dangerous Mind, режисиран от Джордж Клуни и “Бандата на Оушън”, отново на Содебърг...
Copyright © 2024 Dir.bg.