Фостър с роля във “Flight Plan”

04.05.2004 г.
Фостър с роля във “Flight Plan”Джоди Фостър подписа договор да участва в продукцията на “Touchstone Pictures” – “Flight Plan”. Режисьорското място е заел Робърт Швентке, продуцент на филма е Браян Грейзър чрез компанията “Imagine Entertainment”. За проекта се говори като за трилър в стил Хичкок.

Сюжетната линия се върти около мистериозното изчезване на момиче в пътнически самолет. За последните 25 години това е единственият проект на Фостър със студиото на “Disney”. Последният й проект със студиото е филмът “Candleshoe” от 1978 г., въпреки че филмът на“Disney”, с който тя се асоциира най-вече е комедията от 1977 г. “Шантав петък”. Още като дете, работейки за “Disney”, тя се появява в “One Little Indian” (1973) и “Napoleon and Samantha” (1972), който всъщност е дебютният й филм.

Сценарият на “Flight Plan” черпи идеи от бележки на Питър Даунинг. Били Рей е авторът на сегашния сценарий. Изпълнителен продуцент е Робърт Динози. “Flight Plan” е първата роля на Форестър след “Паник стая”, който излезе през 2002 г. Фостър спечели два “Оскар”-а за участието си в “Мълчанието на агнетата” и “Обвинената”.  

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.