Джон Ву се среща с Том Кланси

07.06.2004 г.
Джон Ву се среща с Том КлансиЗвукът на едно огромно “пляс” се чу из Холивуд преди няколко дни, когато хиляди шефове на кино-компании се удариха по челото в унисон и извикаха: “Защо не се сетих първи?” Е, изборът е направен някъде горе – Джон Ву, човекът, който стои зад хиляди (или поне така изглежда) шпионски/екшън трилъри ще режисира “Rainbow Six”, последният филм по книгата на Том Кланси, автор на хиляди (или поне така изглежда) шпионски/екшън бестселъри.

До момента четирите филма на Кланси се въртят около персонажа му Джак Раян. Този филм обаче ще се насочи към един друг негов персонаж – Джон Кларк – агент от ФБР, който случайно се появява в книгите за Раян (особено в последните “Debt of Honor” и “Executive Orders”), но има и своите собствени серии.

“Rainbow Six” разказва за Кларк, който води няколко свои колеги от ФБР в Англия, където те планират да създадат международна организация за борба с тероризма. Елитният взвод има първоначален успех в борбата срещу терористичните заплахи, но Кларк започва да става подозрителен, когато руски агенти започват да проявяват малко по-голям интерес към дейността му.

В “The Sum of All Fears”, последната книга за Джак Раян, Кларк е игран от Лив Шрайбър, но се носят слухове, че студиото може да предпочете по-известно име специално за тази роля. Честно казано, ние си мислехме, че Шрайбър е доста добър и след като излезе “The Manchurian Candidate” той ще стане много по-известен от всякога.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.