Грийнфийлд иска да покаже. . .

Грийнфийлд иска да покаже. . .Режисьорът Люк Грийнфийлд си е поставил за цел да приготви взривоопасна смес от хумор, риск и любов в `Съседка за секс`. Историята – неопитно момче се влюбва в своята красива и изглеждаща съвсем невинна съседка само за да открие, че тя е бивша порно звезда – лесно би могла да се превърне в груба тийн комедия. Но Грийнфийлд е предпочел друга посока. “Аз обичам да изследвам необузданата страна на живота и си представях този филм като историята на един нормален младеж, изправен пред неуправляеми обстоятелства в опасна ситуация - казва той. -Търсех смес от реализъм и предизвикателство. Разбира се, филмът трябваше да е забавен, но в същото време и затрогващ, напрегнат и малко плашещ”.

Грийнфийлд иска да покаже комедията на истинския живот – хумор, възникващ от уязвимостта на героите и предизвикателствата, с които те трябва да се справят. Главният герой, ученикът в горните класове на гимназията Матю, планира един ден да започне политическа кариера. Сега за пръв път в живота си се чувства не в свои води, защото е хлътнал по Даниел.

Този проект възниква преди четири години, когато сценарният екип Брент Голдбърг и Дейвид Т. Уогнър предлага концепция, а след това и сценарий за гимназист, който ходи със звезда от филмите за възрастни. Продуцентите Чалс Гордън, Хари Гитес и Марк Стърнбърг веднага се запалват от идеята и канят Люк Грийнфийл да режисира, след като Гордън и Стърнбърг гледали десетминутния комедиен филм на Грийнфийлд “The Right Hook”. “Гледам хиляди кратки филми годишно, - казва Гордън - но никога нещо голкова добро като филма на Люк”.
Грийнфийлд се захваща за работа още щом получава тази “страхотна концепция” и я превръща в своя, добавяйки реализъм и елементи на опасност и изненада. Докато работата по Грийнфийлд и продуцентите канят сценариста Стюарт Блумбърг, който под надзора на Грийнфийлд зарежда историята с повече реализъм, вдъхва повече живот на някои герои и добавя нови.

Проектът продължава да се движи напред, докато почти четири години след началото сценарият получава зелена светлина.
Copyright © 2024 Dir.bg.