“Kill Bill: Vol. 1” и “Властелинът на пръстените: Завръщането на краля” печелят наградите на MTV

08.06.2004 г.
“Kill Bill: Vol. 1” и “Властелинът на пръстените: Завръщането на краля” печелят наградите на MTV“Kill Bill: Vol. 1” и “Властелинът на пръстените: Завръщането на краля” спечелиха по-голямата част от кинонаградите на музикалния канал “MTV”, раздадени в Лос Анжелес в края на миналата седмица. Ума Търман бе избрана за “актриса на годината”, а Луси Лиу стана “най-добър злодей” благодарение на изпълненията си в “Kill Bill: Vol 1” на Куентин Тарантино.

Филмът освен това спечели и в категорията “най-добър двубой” за сцената, в която Търман се бие с ученичката Чиаки Курияма. Благодарната Търман спомена в речта си режисьора си с думите: “Куентин посвети години, за да напише този сценарий за мен. Той пожела да му отдадем почит тази вечер сякаш не е между живите. Но тъй като нямаме време, ще трябва да му благодарим по-простичко. Благодаря ти, Куентин.”  “Властелинът на пръстените: Завръщането на краля” спечели в категориите “най-добър филм” и “най-добра екшън сцена”.

“Най-добър актьор” стана Джони Деп за изпълнението си в “Карибски пирати: Проклятието на Черната перла”, Джак Блак е “най-добър комик” благодарение на демонстрирания талант в “Рок училище”. Линдси Лоан (“Шантав петък”) е “най-добра дебютантка”. Сред мъжете това е Шоун Ашмор от “Х-Мен 2”. Кармен Електра, Ейми Смарт и Оуен Уилсън спечелиха приза за “най-добра целувка”, а Адам Сандлър и Дрю Баримор са “най-добър екип” в “50 първи срещи”. Том Круз и Снууп Дог бяха сред звездите, които излязоха на сцената, за да връчат награди.

Можете да гледате запис на церемонията в четвъртък по “MTV”.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.