В “Почти невинен” става напечено

11.06.2004 г.
В “Почти невинен” става напеченоВ днешно време, когато екранът прелива от екшъни, комедии, а напоследък и приключенски епоси, доброто старо жанрово кино предизвиква закономерен интерес. “Почти невинен” е симпатичен пример за умела кримка, която ще задържи вниманието ви.

Малко градче в американския юг живее в ленивия ритъм на безвремието. Престъпления практически не се случват, а в сейфа на местния полицейски участък лежат около половин милион долара – веществено доказателство от наркосделка провалена другаде. Полицейският шеф Мат Уитлок обаче си има лични проблеми, а тайната му любовница спешно се нуждае от пари... После нейната къща внезапно изгаря, а бившата съпруга на Уитлок пристига да разследва двойно убийство. Шефът на участъка трябва да проведе частно разследване преди самият той да се превърне в заподозрян № 1.

Почти невинен” е любопитна смес от “черна” драма и криминален трилър. На ръба между двете историята взема неочакван обрат. Преди близо 10 години “Дявол в синя рокля” отбеляза първото сътрудничество между Дензъл Уошингтън и Карл Франклин. Филмът беше отчетен като отлична проява в криминалния жанр и сега двамата явно се опитват да повторят успеха.

Интригата е доста интересна, раздвоена в рамките на двете разследвания, които текат успоредно. Усилията на главния герой да заличи следите си, са наситени със съспенс и динамика. Развръзката е предвидима, но позволява вариации в обратите на сюжета. И през цялото време усещаме играта на котка и мишка, в която един от участниците е едновременно преследвач и преследван.

Дензъл Уошингтън се справя много добре като “почти невинен”, но истинска радост за очите са двете му партньорки. Ева Мендес вече е играла с него в “Тренировъчен ден”, но напоследък я гледахме и в доста други филми (“Лепнат за теб”, “Имало едно време в Мексико”, Бързи и яростни 2”), докато Сана Лейтън бихте могли да си спомните единствено от “Блейд”. Двете дами са толкова привлекателни, че проблемите, които си докавра полицай Мат Уитлок заради тях, изглеждат напълно оправдани!

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.