За актьорите

За актьоритеКейт Бекинсейл
(Селин)


Английската актриса Кейт Бекинсейл е еднакво популярна от двете страни на Атлантическият океан. Сред най-скорошните и участия са “Каньонът Лоръл” с Франсис Макдормънд и Крисчън Бейл, а скоро предстои и летният хит “Ван Хелзинг” с Хю Джакман. Талантът и красотата на Бекинсейл са забелязани и от Мартин Скорсезе, който й поверява централната роля на екранната легенда Ава Гарднър, в предстоящият му филм “Авиаторът”, събрал звезди като Леонардо Ди Каприо, Кейт Бланчет, Джуд Лоу и др.

През 2001 година участва в романтичната комедия “Знак на съдбата” с Джон Кюсак. А по-рано през същата година е и звездният и час в международният хит на Джери Брукхаймър “Пърл Харбър”, където играе редом с Бен Афлек и Джош Хартнет. През същата година участва и в оцененият от критиката “Златната купа” на тандема Мърчант-Айвъри с имена като Ума Търман, Ник Нолти и Джеръми Нортъм.

Преди това Кейт Бекинсейл участва в драмата на Джонатан Каплан “Дворецът на илюзиите” с Бил Пулмън и Клеър Дейнс и “Последните дни на диското” с Клое Севини, Дженифър Бийлс и др.

Кейт Бекинсейл има солиден опит в адаптации по класически произведения като “Много шум за нищо” на Кенет Брана, където младата по-това време дебютантка партнира на имена като Ема Томпсън, Киану Рийвс и Дензъл Уошингтън. Също така участва в британска адаптация на “Гордост и предразсъдъци” със Саманта Мортън и Оливия Уилиямс. Както и екранизацията на BBC Cold Comfort Farm с Йън Маккелън и Руфъс Сюъл, която се превръща в изненадващ хит в САЩ.

Скот Спийдмън
(Майкъл Корвин)


Сред скорошните му участия е полицейската драма “Мръсно синьо” от сценаристите на “Поверително от Ел Ей” и “Тренировъчен ден”, където партнира на Кърт Ръсел и Винг Реймс. Филмът е режисиран от Рон Шелтън.

Друго скорошно участие на Спийдмън е високо оценената от критиците драма “Моят живот без мен”, продуциран от Педро Алмодовар със Сара Поли.

Преди това участва във филми като “Дуети” с Гуинет Полтроу и канадския Kitchen Party.

Спийдмън попада в полезрението на американската публика с участието си в успешният сериал “Фелисити”, който в момента върви и в България. Предстой му участие в продължението на супер успешният “ХХХ”.

Роден в Лондон и израснал в Торонто, Спийдмън прекарва детството си занимавайки се със спорт. Майка му е бивша световна рекордьорка в бегова лекоатлетическа дисциплина, а той става част от щафетата поставила националният рекорд на Канада на 400 метра. По-късно се прехвърля към плуването, където покрива Олимпийска квалификация, но контузия на врата прекратява спортната му кариера.

Така Спийдмън се отдава на актьорската професия като почти веднага е избран за ролята във “Фелисити”. В свободното си време Спийдмън обича да кара маунтийн байк, да играе баскетбол и да чете.

Бил Найги
(Виктор)


Сред многобройните признати от критиката изпълнения на Бил Найги са Still Crazy, за което печели комедийната наградата на Лондон Ивнинг Стандарт; с Lawless Heart е номиниран за най-добър актьор на Британските независими филмови награди; Lucky Break, който му осигурява номинация за поддържаща роля от Лондонските критици.  
Най-успешното му представяне до момента е в хитовата комедия Love Actually, където е събран елитът на британското кино в лицето на Лиам Нийсън, Ема Томпсън, Хю Грант Кийра Найтли и др.  За този филм печели награда БАФТА за поддържаща мъжка роля, награди от критиците на Лос Анджелис и Лондон в същата категория и номинация за “Златен сателит”.

Предстой му участие в дългоочакваната екранизация на “Пътеводител на галактическия стопаджия”

Найги има и дългогодишна и  успешна кариера в театъра.

Майкъл Шийн
(Луциян)


Един от изгряващите британски актьори Майкъл Шийн започва кариерата си в класическият британски театър, където има 3 номинации за престижната театрална награда “Лорънс Оливие”. В киното започва с филми “Отело” на Оливър Паркър, “Уайлд” с Ванеса Редгрейв и Джуд Лоу и “Мери Райли” с Джулия Робъртс. Холивудският му пробив е с “Четири пера” на Шекар Капур с Хийт Леджър и Кейт Хъдсън и “Фатален срок” с Пол Уокър.

След успехът на “Подземен свят”, Майкъл Шийн е ангажиран за участие в “The Laws of Attraction” с Пиърс Броснан и Джулиан Мър и “Kingdom heaven” на Ридли Скот, с участието на Орландо Блум, Лиам Нийсън и Джеръми Айрънс.
Copyright © 2024 Dir.bg.