За създателите на филма

За създателите на филмаЛен Уайзман
(режисьор)


Подземен свят е режисьорски дебют за Уайзмън, който е натрупал опит в Холивуд, чрез работата си в към художественият екип на филми като “Годзила”, “Денят на независимостта” и “Мъже в черно”.

Скоро талантът му и способностите му във визуалните изкуства е забелязан и започва да снима реклами за  PlayStation, Time Warner, Oracle, Intel. Оттук се прехвърля в режисирането на музикални видео клипове, където постига голям успех и множество награди, включително награда от MTV за "Stick ‘Em Up" на Quarashi. Също така е режисирал клипове за Мегадет, Ен Вог, Статик Екс и др.

Успехът на “Подземен свят” го превърна в един от най-търсените млади режисьори на Холивуд, като следващият му проект за Дисни, наречен Black Chapter, ще бъде продуциран от Антоан Фукуа.

Предстой и продължението на “Подземен свят”, подробностите около който, все още се пазят в тайна.

Том Розенбърг и Гари Лучези (Продуценти) са основни фигури в Lakeshore Entertainment. Сред продуцираните от него филма са “Скрити белизи” с Никол Кидман и Антъни Хопкинс, “Преследваният” с Томи Лий Джоунс и Бенисио Дел Торо, “Булката беглец” с Джулия Робъртс и Ричард Гиър, “Есен в Ню Йорк” с Ричърд Гиър и Уинона Райдър и др.

Дани Макбрайд  (Сценарист)
Също като приятелят си Лен Уайзмън и Дани Макбрайд е дебютант. Предстои му отново да е съ-сценарист с Уайзмън по следващите им проекти- “Подземен свят” 2 и  Black Chapter.
 Брутън Джоунс  (Дизайнер продукция)
Е работил по филми като “Армагедон”, “Блейд”, “Двеста годишният човек”, “Скалата”, “Чакала” и “Въздушен конвой”.

 Уенди Партридж   (Дизайнер костюми)
Има зад гърба си работа по филмите “Блейд 2” и “Хелбой”. Следващият й проект е “The Fantastic Four”.

 Мартин Хънтър   (Монтаж)
Е бил част от екипа на великият Стенли Кубрик в течение на 9 години и работил по редица негови филми, включително “Сиянието”. Следващият ми проект е предстоящият летен хит “Хрониките на Ридик” с Вин Дизел.

 Патрик Татопулос   (Дизайнер чудовища)
Големият му пробив идва със Стар Трек: The Next Generation. Следват “Старгейт”, “Пълен мрак”, Стюърт Литъл” и разбира се “Годзила- където е създател на единственото чудовище появило се на корицата на списание “Тайм”. За този филм Татопулос създава НАЙ-ГОЛЯМОТО в историята на Холивуд механично чудовище.
Освен това Татопулос работи като художествен оформител по филми като “Град на мрака”, “Денят на независимостта”, и предстоящият “Аз, роботът”.

 Трефор Прауд   (Грим)
Е носител на “Оскар” за работата си по филма Topsy-Turvy на Майк Лий, както и на редица други престижни награди.
Copyright © 2024 Dir.bg.