В двора на крал Артур

17.07.2004 г.
В двора на крал АртурМесец и половина преди българската си премиера филмът “Крал Артур” тръгна по кината във Великобритания. Събитието бе отбелязано с бляскава премиера в шикозното кино “Одеон” на площад Лестър в столицата на Обединеното кралство. Продуцентът на филма Джери Брукхаймър беше доволен от резултатите, както и звездата на филма Клайв Оуен, познат ни от “Самоличността на Борн”.

Той е в ролята на легендарния Артур и сподели, че се чувствал малко притеснен когато установил,че ще трябва да премине през сериозна подготовка за филма. “В 70% от кадрите във филма съм на гърба на кон – казва той. - Наложи ми се два месеца да яздя всеки ден и то усилено – на трудни терени, с висока скорост и размахвайки меч в ръка.” Младият Йоан Гръфъд, който е в ролята на Ланселот ,пък споделя, че най-притеснително за него било да си пусне брада. “Отне ми три месеца да си пусна тази мижава брада – споделя той. - Понеже съм келт, тя си растеше рижа и всеки ден трябваше да я боядисваме черна. Освен това в опита си да бъда възможно най-суетният рицар аз си извивах миглите всяка сутрин, докато един ден не ме спипа Рей Уинстоун и оттогава всички ме взеха на подбив.” Единствената дама сред толкова много мъже – Кийра Найтли се появи бляскава както подобава на всяка стремително изгряваща звезда.


“Когато тя беше на снимчната площадка, актьорският състав извендъж биваше облагородяван”, каза режисьорът на филма Антоан Фукуа (“Тренировъчен ден”).

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.