Фаренхайт 9/11 - топло приет от американските войници в Ирак

23.09.2004 г.
Фаренхайт 9/11 - топло приет от американските войници в ИракВъпреки че консервативните коментатори остро осъждат филма ва Майкъл Мур Фаренхайт 9/11, като средство, подкопаващо подкрепата на обществеността за американските войници в Ирак, филмът - сега вече широко достъпен и на DVD, стана голям хит сред самите US войници, твърди в свой материал от сряда вестник Крисчън Сайънс Монитор. "Всички искат да го гледат", заявил ефрейтор от морските пехотинци в Рамади пред репортер на вестника. "Много от момчетата тук вече имат нова предства за Буш".

Междувременно, въпреки споровете с Disney, Miramax не се отказват от плановете си да подкрепят следващият проект на Майкъл Мур - документално проучване на американската здравна система, както и да поемат разпространението след завършването му, свидетелства Daily Variety днес (сряда), без да цитира източницци.

Шефът на Disney, Майкъл Айснер, засега с нищо не показва, дали ще се откаже и от този филм, наречен Sicko, както направи с предишния филм на Мур, Fahrenheit 9/11. Ако го направи, отбелязва Variety, Айснер ще подложи на сериозно изпитание и без това крехките отношения със съпрезидентите на Miramax, Харви и Боб Уейнстейн.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.