Подробно за филма "Невидимия"

Подробно за филма В джунглата на Третия свят неговите предполагаеми мишени не чуват нищо, не усещат нищо. Те виждат само блещукаща светлина, но когато е вече  късно - той напада и изчезва. Неговите шефове “ в сянка” го наричат ”Невидимия” и го пращат на най-опасните  тайни операции, в които Щатите никога не се намесват официално. Те безшумно и бързо решават нещата.

Детектив Джак Коул /Стивън Сегал/ е забравил старата си професия, той е с нова самоличност.
Когато сериен убиец със зловещ и ритуален стил хвърля  в ужас  семействата в Лос Анджелис, местната полиция, безпомощна да се справи със заплетения случай, е принудена да извика единствения човек, чиито инстинкт и разбиране за престъпния свят нямат равни на себе си : Детектив  Джак Коул от Ню Йорк. Този път,в  градската джунгла на Лос Анджелес, Коул не е убиецът  преследващ плячката, а ловецът, който гони убиеца. Към неотразимия Коул е прикрепен печения местен специалист по убийства детектив Джим Камбъл /Кийнън Айвъри Уейънс/ и двамата много скоро откриват, че тяхното партниране не е случайно. Коул, в плен на източния мистицизъм, свикнал да действа съвсем сам, е човек на желязната точност и решителност. Камбъл, чийто наперен вид противоречи на склонността му към сълзливи мелодрами, е ченге от кариерата. Той няма търпение нито за Будистки молитвени броеници, нито за професионалния самотник от Ню Йорк.

Двамата обаче са принудени да надделеят основните си различия и да намерят пътя към сътрудничеството - това е цената, която трябва да платят, за да заловят убиеца, чиито жертви растат. Извикват Коул на последното местопрестъпление и той открива ужасен, че жертвите са неговата бивша съпруга и нейният мъж. Всички улики водят към самия Коул. Камбъл се разкъсва от съмнения спрямо новия си партньор, а Коул навлиза все по-дълбоко в загадката и открива следа от неочаквани връзки, водещи към компания на професионалисти от неговото собствено секретно минало. Останалият, според него, зад гърба му живот излиза на повърхността и започва да заплашва всички край него - новата му жена /Мишел Джонсън/, децата му, неговия пратньор и новата му идентичност. Коул обаче разкрива, че в основата на убийствата лежи конспирация, по-опасна отколкото той или ченгетата, работещи по случая, някога са си представяли.
Блещукащият отново трябва да прибегне към убийствения си талант, да се опълчи на съдбата и да защити живота си от всесилните конспиратори, готови на всичко само и само миналото да не умре.


Актьорският състав на "Невидимия" включва още и Брайън Кокс в ролята на г-н Смит, мъжът, който е връзката с тайнственото минало на Коул и същевременно шеф на злокобното трио. В него влизат още Боб Гънтън, в ролята на финансиста Франк Девъръл, и Джон Джаксън, в ролята на здравеняка Доналд Кънингам. Участва още Стивън Тоболовски, в ролята на умопобъркания заподозрян, открит от Коул.

"Невидимия" е реализиран от режисьора Джон Грей, продуцентите Сигал и Джулиъс Насо, под егидата на Сигал/Насо Продъкшънс. Изпълнителен продуцент на филма е Майкъл Рачмил; ко-продуцент - Ед Макдауъл. Сценарист - Кевин Бродбин.

Екипът зад екрана включва оператора Рик Бота /"Разкази от криптата - Демоничният рицар"/, художника Уилям Сандъл /"Total recall"/, отличения с номинация за Академична награда режисьор по монтажа Дон Камбърн /"Romancing the Stone"/, художника по костюмите Люк Рийкл /"Clive Baker's Lord of Illusions"/ и координатора по каскадите Дик Зайкър /Извънредно решение/.
Copyright © 2024 Dir.bg.