"Анаконди-Кървавата орхидея" - за филма

Продуцентът Верна Хара казва, че винаги е искала продължение на първия филм Анаконда, на който също е била продуцент. Решителният фактор бил способността да се разкаже нова история.

“Първоначално разработихме идеята за анаконди, попаднали в каналите на Ню Орлийнс от кораб от Амазонка. Беше забавно, но идеята стана твърде сложна. Затова решихме да се върнем отново в джунглата, но този път историята е за фармаколози, които са открили, че на остров Борнео може би съществува растение, което би могло да удължава човешкия живот”.

В началото на новото приключение, група научни работници от Ню Йорк са финансирани от своята компания да отпътуват за Борнео в търсене на рядко цвете, което цъфти само две седмици на всеки седем години. “Разбира се, накрая те изпадат в голяма беда, защото когато пристигат, не само че е настъпил сезона на мусоните, но също така и сватбеният сезон на анакондите” казва Хара.

Режисьорът Дуайт Литъл бил заинтригуван от проекта, защото е голям почитател на приключенските истории, особено когато са намесени екзотика и ужаси. “Няма нищо по-хубаво от добър приключенски филм, а тук става дума точно за това”, казва Литъл. “Дори и без чудовища и змии, това е чудесна история за изпълнена с рискове ескпедиция по реката, в много опасна област.  Добавете змиите и става още по-интересно!”
Хара била развълнувана от включването на Литъл. “Той имаше ясна представа за филма”, разказва тя.  “Той е много спокоен, талантлив и обича работата в екип – какво по-хубаво от това?”

От решаващо значение за една хорър история, която повече от 90 процента се развива на открито, е изборът на най-точните локации за снимки. Създателите на филма се изпълнили с трепет, когато открили своята джунгла на живописния остров Фиджи, където облагите били и творчески, и финансови.

“Фиджи предлага разнообразни невероятно красиви локации, невиждани на филм досега. Гледките са поразителни”, обяснява Хара. “Освен това получихме сериозни данъчни поощрения и това също имаше голямо значение.” В добавка, властите били крайно любезни с групата чужди кинотворци. Хара разказва, “Във Фиджи, също така е и много безопасно. Това е едно от малкото места, в съвременния свят, където може да се работи в джунглата, без притеснения от терористи или местни междуособици”.
Copyright © 2024 Dir.bg.