За филма

За филмаТакси в Ню Йорк” следва успеха на първия голям филм на Тим Стори – хитовата комедия от 2002 “Бръснарницата” с участието на Айс Кюб и Седрик дъ Ентъртейнър.

Стори гледал “Такси” на Люк Бесон и се вдъхновил да заснеме отново филма. “Когато видях колко забавен са направили първия филм – от приятелството между двамата герои, до автомобилните преследвания – разбрах, че това е съвършеният проект за мен”, казва Стори. "Искахме да уловим вълнението и ексцентричния хумор от оригинала, като го допълним с нашия дух".

Работата по американския римейк на френския блокъстър, заедно с оригиналния му създател Люк Бесон, била удоволствие за Стори и сценаристите Робърт Бен Гарант и Томас Ленън и Джим Коуф. “Аз съм голям почитател на Люк Бесон от... е, откакто се помня”, казва Гарант.

“Да седя до него в замъка, в който живее и да си подхвърляме идеи беше невероятно преживяване. И не мога да не спомена, че има срахотни автомобили”.

Когато Джим Коуф заминал за Париж за да се срещне с Бесон, започнал да разбира успехът и влиянието на “Такси”-то на Бесон. “След като се срещнах с Люк, бях на обяд в един ресторант и споменах на келнера, че работя по американски вариант на ‘Такси’”, спомня си Коуф.

“Е, човекът така се зарадва, че каза, че няма търпение да го гледа и че вече е гледал и трите френски филма ‘Такси’”.

За Томас Ленън, шансът да развихри въображението си бил най привлекателната страна на работата. “За мен като автор”, казва Ленън, “Такси в Ню Йорк”е най-добрият вид филм, по който да се работи – имахме възможност да измисляме продължителни преследвания из центраните части на Манхатан, Гранд Централ Стейшън и други невъзможни локации на хартния... а след това Тим Стори трябваше да ги заснеме.

Нямам представа как го е направил”. В оригиналния френски филм, главният герой е мъж - таксиметров шофьор на име Даниел.

Въпреки, че се опитвали да останат верни на образа на Даниел и неговата непоколебима страст към високите скорости, създателите на филма променили пола на героя, за да си гарантират участието на Куийн Латифа.
Copyright © 2024 Dir.bg.