Джейми Лий Къртис обяви край на кариерата си

02.12.2004 г.
Джейми Лий Къртис обяви край на кариерата сиАктрисата Джейми Лий Къртис заяви че прекратява да се снима в киното, тъй като е остаряла и напълняла. Според сайта Ananova, звезда заявила, че слиза от големия екран, тъй като е "46-годишна дебеланка".

По нейните думи, Джейми  излиза от кинобизнеса, защото той е  "невъобразимо жесток към остаряващите". "Моята възраст – това е важен фактор, аз не ставам по-хубава с изживените години и не искам камерата да запечетва как лицето ми старее" - казва Лий Къртис.

Актрисата, омъжена за режисьора Кристофър Хейдън-Гест, заснел комедията „Spinal Tap”, допуска, че на решението й може да са повлияли и приемните й деца - 18-годишната Ани и 8-годишния Том.

Лий Къртис признава, че иска да прекарва повече време със семейството си, а и малкият Том има нужда да общува по-дълго с майка си.

Славата спохожда Джейми, когато тя е на 20 години, през 1978 г. с една от главните роли в знаменития филм на ужасите на Джон Карпентър "Хелоуин". Освен в други филми от този жанр (продължението на  "Хелоуин"), "Мъглата", „Шивачът от Панама” и "Бягство от Ню Йорк", актрисата се снима и в хитове като "Риба, наречена Уанда", "Истински лъжи", "Вирус".

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.