Майкъл Мур не се чувства победен

10.12.2004 г.
Майкъл Мур не се чувства победенРежисьорът на "Фаренхайт 9/11" Майкъл Мур отхвърля идеята, че Холивуд е съсипал шансовете на Джон Кери да влезе в Белия дом и настоява, че той и останалите звезди от шоубизнеса дори са спасили на Демократите по-голямо поражение.

"През последния месец се наслушахме на мненията на консервативни анализатори, че Демократите трябва да се разграничат от Холивуд", заяви Мур. "Всъщност е точно обратното. Демократите трябва да се сближат с Холивуд и той ще им помогне да се научат как хората да ги разбират и харесват".

В последния си анализ Мур твърди, че номинираният за президент от Демократическата партия Кери не е бил "най-добрият кандидат". Президентът Буш "бил по-убедителен от Демократите и това трябва да се промени".

Мур е предвидил поредица от публични изяви в седмицата преди обявяването на номинациите за Оскар, където "Фаренхайт 9/11" изглежда потенциален кандидат.
Преди изборите мнозина демократи и групи либерални активисти като MoveOn.org поздравиха "Фаренхайт 9/11" заради язвителната му критика към Буш и водената от САЩ война в Ирак и видяха във филма средство да се разправят с политическите си противници.

След преизбирането на Буш миналия месец, някои анализатори изказаха мнението, че Мур и останалите говорещи без заобикалки знаменитости от ляво, са се оказали в положението на поляризиращи фигури, отчуждили средния американец с острите си критики.

Но Мур е убеден, че той и либералните активисти, включително и фигурите от шоубизнеса, са привлекли милиони нови гласоподаватели в полза на Демократите в изборния ден.

"Това, което 'Фаренхайт 9/11', Брус Спрингстийн, MoveOn, и всички останали в тази кампания направихме беше, че предотвратихме огромна изборна победа за Буш", заяви Мур. "Ще продължаваме по същия начин. Няма да се предадем".

Давайки за пример губернатора на Калифорния Арнолд Шварценегер и бившия президент Роналд Рейгън, Мур каза, "Америка обича Холивуд. Америка обича хората от киното и телевизията. И това, което републиканците вече разбраха е, че Америка обича да гласува за Холивуд... "Аз мисля, че трябва да се сближим с Холивуд, защото кой не би гласувал за Том Ханкс, Пол Нюман, Робърт Редфорд или Опра?"

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.