"Хитч" - за актьорския състав

УИЛ СМИТ изпълнява ролята на Алекс “ХитчХитчънс, най-успелият специалист по срещи в Ню Йорк, който направлява първите три срещи на клиентите си, за да могат те да спечелят сърцето на мечтаната жена.

От началото на кариерата си в края на 80-те години досега, Смит е записал албуми с мултиплатинен статус, участвал е в популярни комедийни сериали по телевизията, снимал се е в множество кинофилми, превръщайки се в един от най-търсените актьори в Холивуд. В последно време актьорът се отдава и на продуцентска дейност.

Заедно със съпругата си Джейда Пинкет Смит той е изпълнителен продуцент на комедийния сериал на UPN “All of Us”, чийто втори сезон тече в момента.

Сред последните проекти на актьора са фантастичния екшън-трилър “Аз, роботът” и озвучаването на култовата анимация “Шрек”. Преди това актьорът участва в “Лоши момчета II” и “Мъже в черно II”, всяко от които е продължение на касовите хитове със същите заглавия и които осигуряват на Смит статуса на суперзвезда в киното.

Актьорът е номиниран за Оскар за главната си роля в “Али”, където пресъздава живота и кариерата на легендарния боксьор и обществен активист Мохамед Али.

Сред другите успешни филми с негово участие е и “Този див, див Запад”. За него актьорът написва заглавната песен, която е продадена в 1 милион копия и така осигурява платинен статус на саундтрака към филма. Преди това Уил Смит печели Грами за заглавната песен в “Мъже в черно”. Актьорът впечатли публиката с “Обществен враг”, както и с регистриралият рекордни приходи “Денят на независимостта”.

Можем още да го видим в “Шест степени на разделение” и “Произведено в Америка”.

Музикалната сензация Уил Смит прави първия си запис като ученик в гимназията, след което се отдава на кариера в рап-музиката заедно с приятеля си Джеф Таунс. DJ Jazzy Jeff and the Fresh Prince записват няколко платинени и мултиплатинени албума, като печелят 2 награди Грами и 3 Музикални награди на Америка. Първият самостоятелен албум на Уил Смит, “Big Willie Style”, е продаден в 8 милиона екземпляра. Албумът му “Willennium” е два пъти платинен.  

Смит дебютира в телевизията като изпълнител на главната роля в “Свежият принц от Бел Еър”, създаден от Куинси Джоунс и за участието си в който е номиниран два пъти за Златен глобус. Последният, шести сезон на хитовия сериал беше показан през 1996 г. Смит е бизнеспартньор с Джеймс Ласитър в Overbrook Entertainment.

ЕВА МЕНДЕС се превъплъщава в ролята на прелестната и амбициозна репортерка от New York Standard Сара Мелас.

Първата значителна роля на актрисата е в “Тренировъчен ден”, където си партнира с Дензъл Уошингтън. След това участва отново с него в “Out of Time”. Същата година тя се снима в “Имало едно време в Мексико” заедно с Джони Деп, както и в “Бързи и яростни II”. Сред последните заглавия, в които можем да я видим, е комедията “Лепнат за теб” на братя Фарели.

Мендес е сред звездите в предстоящия да излезе на екран през 2005 г. независим филм “The Wendell Baker Story”, където участват още Оуен Уилсън, Люк Уилсън и Уил Феръл.

Ева Мендес е международен говорител на козметичния концерн “Ревлон”. Следвайки стъпките на имена като Холи Бери, Синди Кроуфорд и Джулиан Мур, Мендес се появява в рекламите на козметичната марка, като е активен участник в дейностите на компанията, свързани с борбата срещу рака на гърдата.  

КЕВИН ДЖЕЙМС е стеснителният и странен счетоводител Албърт Бренаман, който наема Хитч, за да му помогне да спечели известната красавица Алегра Коул.

Джеймс, който в момента участва в сериала на CBS “The King of Queens”, е известен комедиен актьор, чиято звезда изгрява на Комедийния фестивал в Монреал през 1996 г. Той се снима и във “Всички обичат Реймънд”, заедно с близкия си приятел и колега Рей Романо.

Актьорът е чест гост в Късното шоу на Дейвид Летерман. Джеймс е роден в Минеола, Ню Йорк и израства в Стоуни Брук.

Едно от предстоящите заглавия, в които можем да го видим, са “Grilled” с Рей Романо, а в анимационния “The Barnyard” той озвучава един от героите.
 
АМБЪР ВАЛЕТА изпълнява ролята на Алегра Коул, красивата богата наследница, която е обект на желанията на Албърт (Кевин Джеймс).

Валета произхожда от Тълса, Оклахома. Тя дебютира в независимия “Drop Back Ten” на Стейси Кокран, чиято премиера е на фестивала Сънданс. След това участва в “Прозрачно минало” с Харисън Форд и Мишел Пфайфър на режисьора Робърт Земекис и в “Семеен човек” заедно с Никълъс Кейдж. Предстои да я видим във втората част на “Транспортер” с Джейсън Стейтъм, както и в драматичната комедия “Man About Town”, където си партнира с Бен Афлек, Релека Ромийн и Джон Клийз.

МАЙКЪЛ РАПАРОРТ е Бен, най-добрият приятел на Хитч, който е напуснал света на срещите, за да се ожени и очаква бебе.

Дебютът на Майкъл Рапапорт е през 1993 г. в “Zebrahead”, където играе ролята на тийнейджър евреин, растящ в квартал на Детройт с преобладаващо цветнокожи обитатели. За отличното си изпълнение Рапапорт печели овациите на критиката и публиката, като е номиниран за наградата Independent Spirit, а създателите на филма печелят наградата на Фестивала Сънданс

Актьорът наскоро участва и в хитовия телевизионен сериал на Дейвид Е. Кели “Бостънска гимназия”, проследяващ живота на преподавателите в едно Бостънско училище.

На големия екран Рапапорт може да бъде видян в “Small Time Crooks” на Уди Алън, в драмата “Мъже на честта”, където си партнира с Робърт Де Ниро и Куба Гудинг Джуниър, в “Шестият ден” с Арнолд Шварценегер. Други заглавия, в които участва актьорът, са “Целувката на смъртта”, на Барбет Шрьодер, “Могъщата Афродита”, “Копланд”, “Истински романс”, “Палмето”, “Синята бездна”. Сред последните му проекти е “Grilled” с Рей Романо и Кевин Джеймс.

Напоследък Рапапорт се изявява и в други насоки. Той е режисьор на последния епизод на “Бостънска гимназия”, както и на “Meeting Mr. Johnson”. В момента се занимава и с продуцентска дейност.

АДАМ АРКИН се превъплъщава в Макс Тръндъл, редакторът на Сара от The New York Standard. Той е известен на широката публика най-вече с ролята си в нашумелия телевизионен сериал на CBS “Chicago Hope”, в който участва в продължение на шест сезона. За това си екранно участие актьорът е номиниран за награда Еми. Номинация за същата награда Аркин получава и за изпълнението си в друга популярна телевизионна поредица - “Фрейзър”.

В момента можем да го видим и в “Западното крило”. Адам Аркин се снима предимно за телевизията.

Той си е спечелил името и на отличен театрален и киноактьор, като често се отдава и на режисьорска дейност. За театралните си изяви актьорът има в актива си номинация за награда Тони (за ролята си в “Аз мразя Хамлет”). Наскоро актьорът взе участие в премиерата на “Brooklyn Boy” на Доналд Маргулис в Манхатанския Театрален Клуб.
Сред кинозаглавията с негово участие са “The Doctor” с Уилиям Хърт, “Wrestling Ernest Hemingway” с Робърт Дювал, “Развален телефон”, с участието на Даян Кийтън, която е и режисьор на филма, “With Friends Like These”, “Lake Placid”, “Under the Rainbow”. Предстои да го видим в “Ballroom Dancing and Charm School” на Мерилин Хочкис.

Адам Аркин беше удостоен с награда Еми за режисьорската си работа върху  “My Louisiana Sky” с участието на Джулиет Луис и Келси Кийл.  За същото заглавие е номиниран за награда за забележително режисьорско постижение в областта на детските програми, както и награда “Карнеги”.

Сред заглавията, чийто режисьор е Адам Аркин, са епизоди на “Чикаго Хоуп” и “Али Макбийл”.

ДЖУЛИ АН ЕМЕРИ изпълнява ролята на Кейси, нещастно влюбената най-добра приятелка на Сара.

Изгряващата млада актриса бързо набира популярност. Тя участва в телевизионния сериал на ABC “Line of Fire” на режисьора Род Лъри. Преди това се снима в друг негов проект – “Capital City”.

Тя може да бъде видяна и в спечелилата награда Еми поредица “Похитени”, чийто продуцент е Стивън Спилбърг, както и в прочутия сериал на CBS “Спешно отделение”, както и в отделни епизоди на “От местопрестъплението: Маями” и “Провидънс”.

Емери е от тези актьори, чиято кариера започва първо на театралната сцена. Тя участва в постановката “Boy Gets Girl”, играна в Geffen Playhouse в Лос Анжелос, заедно с Нанси Травис. На Нюйоркска сцена актрисата се представя в пиесите “Дванадесета нощ” и “Цезар и Клеопатра”.

Джули Ан Емери е родена и израства в Кросвил, Тенеси. Тя изучава актьорско майсторство в Консерваторията “Уебстър”. В момента живее в Лос Анжелос.  

КЕВИН СЪСМАН е в ролята на Нийл, един от мъжете, които с помощта на Хитч спечелват дамата на сърцето си.

Той също е сред актьорите, работили с Анди Тенант в “Сватбен сезон”. Последният филм с негово участие е “Little Black Book”, където си партнира с Британи Мърфи.

Кевин Съсман се е снимал за телевизията в успешни поредици като “Спешно отделение”, “Закон и ред”, “Семейство Сопрано”.

Актьорът участва и в множество театрални постановки, сред които “Last Chance for a Slow Dance,” “Revelers,” “Finger Painting in a Murphy Bed,” “Irwin’s Dilemma,” “The Flip Side,’ “Brighton Beach Memoirs” и “The Day They Shot John Lennon.”
Copyright © 2024 Dir.bg.