За продукцията

За продукциятаОТБИВКИ е четвъртият по ред филм на сценариста – режисьор Александър Пейн – след CITIZEN RUTH, СЪПЕРНИЦИ и ОТНОСНО ШМИД. Историята започва с двама приятели, които се отправят на ваканционно пътуване с дегустация на вина, което се превръща в отрезвяващо – горчиво изследване на превратностите на любовта и приятелството, дяволското проклятие на самотата, мечтите и .....вечната борба между Пино и Каберне.

Неприятностите започват, когато Майлс (в ролята Пол Джамати ), неуспял писател и все още страдащ от развода с жена си, пристрастен ценител на виното решава като сватбен подарък да заведе своя приятел от колежа и неуспял актьор - Джак (в ролята Томас Хейдън Чърч) на пътуване в долината Санта Инес една седмица преди сватбата. Двамата са странна двойка – Джак е чаровен сваляч, а Майлс – песимист и неврстеник, Джак иска да се опита като за последно всички благини на ергенския живот, а целта на Майлс е много по-изтънчена – да изследва съвършенството, запечатано в бутилката вино. Джак се задоволява и с бутилка евтино Мерло, докато Майлс копнее за съвършения вкус на Пино. Единственото общо между тях е обърканото чувство за провалени амбиции и изплъзваща се младост.

И така неусетно по пътя заедно с дегустирането на вино Майлс и Джак се забъркват в истории с жени – Джак се поддава на чара на местна виночерпка (в ролята Сандра О)  и е готов да отмени сватбата, а Майлс се престрашава да започне романтична любовна история с сервитьорката (в ролята Вирджиния Медсън) от винарската изба. И така клатушкайки се опасно и същевременно забавно и смешно двамата приятели застрашително приближават кризата на средната възраст.

Другата приближаваща опасност е сватбата, която Майлс и Джак може и да пропуснат, а ако въобще успеят да се доберат до Лос Анжелис, то едва ли ще бъдат невредими и непроменени.

Сценарият на ОТБИВКИ е дело на звездния екип на носителите на Оскар – Александър Пейн и Джим Тейлър (СЪПЕРНИЦИ и ОТНОСНО ШМИД) и е по едноименния роман на Рекс Пикет. Продуценти на филма са Майкъл Лондон и Джордж Пара.
Copyright © 2024 Dir.bg.