За създателите на филма

За създателите на филмаНезависимо дали режисира филм за големия екран, телевизионна продукция или театрална постановка, Джон Паскин (режисьор) е извоювал своето място в списъка на елитните холивудски режисьори.

Паскин се изяви като режисьор и продуцент на първата половина от сезон 2003 на   хитовата комедия на АВС “The George Lopez Show”. Точно там той се запознава със Сандра Бълок, която е изпълнителен продуцент на шоуто.

Преди няколко години режисьорът работи върху “Невероятният Джо”, с участието на Тим Алан, Джим Белуши и Джули Бауън. През 1997 г. режисира “Джунгла в джунглата”, първият филм след дебюта му с хитовото заглавие на Дисни “Договор за Дядо Коледа”, който е най-касовият игрален филм на компанията за всички времена.

Преди да започне да се изявява на кинопопрището, Паскин е част от екипите на някои от най-успешните телевизионни поредици. За работата си върху “Home Improvement” е номиниран два пъти за награда Еми. Номинация за престижната награда режисьорът получава и за драмата “LA Law”.  Сред другите проекти, в които участва, са “Family Ties”, “Growing Pains”, “Newhart” и “Alice”.

Работата на Паскин в Холивуд е предшествана от 10-годишен период, през който той е отдаден на театъра.

Марк Лоурънс (сценарист/продуцент) изпраща своята героиня Грейси Харт на ново вълнуващо приключение във втория филм от поредицата “Мис Таен агент”. Това е четвъртият по ред проект, в който сценаристът работи със Сандра Бълок. “Срок за влюбване”, в който тя изпълнява главната роля, е неговият режисьорски дебют, а останалите заглавия, които събират двамата за съвместна работа, са “Природни сили” и първата част на “Мис Таен агент”.

Произхождащият от Бруклин творец започва кариерата си като писател в телевизията, след като напуска Нюйоркския университет, където изучава право. За “Family Ties” Лоурънс е удостоен с номинация за Еми. За киното е създал сценариите на “Живот с Мики”, с участието на Майкъл Джей Фокс и “Провинциалистите”, в който можем да видим Голди Хоун и Стив Мартин.

Мери Маклаглън (изпълнителен продуцент) е в един екип със Сандра Бълок за пети път. Следващият филм, върху който ще работи, е “Il Mare”, отново с участието на актрисата и Киану Рийвс.

Името на продуцентката е свързано още с “Големи топки”, “Предай нататък”, “Един прекрасен ден”, “Клиентът”, “Съмърсби”.

Маклаглън е родена и израства в семейство, чийто живот е тясно свързан с шоубизнеса. Тя е внучка на прочутия актьор Виктор Маклаглън и дъщеря на режисьора Андрю Маклаглън; брат й, Джош Маклаглън, е асистент режисьор.

Джон Кърби (изпълнителен продуцент) е бакалавър по икономика и е одитор с над 30-годишна кариера в индустрията. Дълги години кариерата му е свързана с компанията Village Roadshow Corporation, на която в настоящия момент е президент. Той е и основателят на прочутата радиостанция 2Day FM.

Брус Бърман (изпълнителен продуцент) е възпитаник на колежа Бенингтън и на Калифорниийския институт по изкуствата. През 1975 г. той завършва история, а през 1978 г. вече е дипломиран юрист и същата година става член на Адвокатската колегия на Калифорния.

Той започва професионалното си развитие в света на киното, работейки като асистент на Джак Валенти, докато е студент по право. След завършването си се връща в Калифорния, където започва като асистент на Питър Грубер в Casablanca Filmworks.

След като работи няколко години за Universal, Бърман става част от екипа на Warner Bros, където е от 1984 г. до 1996 г. Под вещото му ръководство са създадени  заглавия като “Добри момчета”, “Робин Худ”, “Да возиш мис Дейзи”, “Батман завинаги”, “Под обсада”, “Беглецът”, “Джей Еф Кей”, “Разкриване”, “Клиентът”, “Туистър”.
През 1996 г. той основава независимата продуцентска компания Plan B Entertainment.

От февруари 1998 г. Бърман е председател и член на съвета на директорите на Village Roadshow Pictures. Компанията ще направи общо около 60 кинофилма в сътрудничество с Warner Bros. през 2007 г.

Питър Мензийс Джуниър (оператор) работи наскоро върху “Кенгуруто Джак” и “Cheer Up”. Сред другите проекти на кинематографа са “Благослови детето”, “Дъщерята на генерала”, “Тринадесетият воин”, “Мокри пари”. Той е известен и с работата си върху множество реклами.

Маер Ахмад (дизайнер на продукция) е роден в североизточна Пенсилвания и още като ученик помага зад кулисите на местния театър. Той има магистърска степен от Северозападния университет по художествено оформление и осветление на театрални декори. В продължение на две години преподава по същата специалност, след което работи в театрите на Чикаго, като се превръща в един от представителите на “първата вълна” на ренесанса на този вид изкуство в града. В този период работи върху повече от 100 постановки, като е номиниран за няколко престижни награди в тази област.

Един ден по стечение на обстоятелствата е нает за художествен директор на филм, снимащ се в града и оттогава се изявява предимно във филмовата индустрия.

След преместването си в Ню Йорк, Ахмад участва в създаването на “Добри момчета”, “Големи топки”, “Игра с огъня”, “Щатски шерифи”, “Верижна реакция”, “Беглецът”, “Ангелско сърце” и др.

Дизайнерът продължава да води лекции в различни филмови факултети. Той е изявен любител на книгите, като в библиотеката му има над 10 000 тома литература, свързана с изкуството, архитектурата, дизайна, технологиите и други близки теми.

Името на Гарт Крейвън (монтаж) е свързано с филми като “Питър Пан” и “Професия блондинка”. Ветеранът започва кариерата си като звуков редактор, след което започва да се занимава с монтаж. Той е сред създателите на “Конвой”, “Да образоваш Рита”, “Един прекрасен ден”, “Сватбата на най-добрия ми приятел”.

Джон Хаулиън (музика) участва в работата върху музиката на повече от 25 филма, излезли на голям екран, както и върху приблизително толкова албуми с филмова музика. Името му е свързано с мелодиите и песните и в трите серии от поредицата “Остин Пауърс”, двете части на “Ангелите на Чарли”, “Тренировъчен ден”, “Събудих се на 30”.

Дийна Епъл (дизайнер на костюмите) е спечелила възхищението и признанието не само на колегите си, но и на публиката с виртуозната си работа върху поредицата “Остин Пауърс” и “Гореща Аляска” с участието на мегазвездата Ръсел Кроу.

Едно от най-големите предизвикателства в работата й е свързано с дизайна на облеклата за Мат Деймън и Грег Киниър в ролята им на сиамски близнаци в “Лепнат за теб”. Епъл създава костюми, отразяващи най-разнообразни стилове, епохи и социални слоеве във филми като “Машина на времето”, “8 секунди”, “Момчетата на мама”, “Той каза, тя каза”.

Телевизионните й проекти включват “Оръжия за масово унищожение” на НВО, “Майчински инстинкт”, “Целувка, за която да умреш”, както и режисьорския дебют на Даян Кийтън “Wildflower”.
Copyright © 2024 Dir.bg.