На видео и DVD през април

06.04.2005 г.
На видео и DVD през априлПрез новия месец имате възможност да си занесете вкъщи наистина пъстро разнообразие от филмови заглавия. На единия полюс са сериозни филми като “Манджурският кандидат” и “Стълба 49”, а на другия вихрени забавления (от различен порядък) като “Убий Бил - част 2” или “Шрек 2”.

Дензъл Уошингтън участва в доста параноична история за промиване на войнишки мозъци, докато Джон Траволта е свестен шеф в драма за напрегнатото ежедневие на пожарникарите. От друга страна, Ума Търман се завръща като булката, която не си е довършила работата, а Шрек е на път да стане “заврян зет”.

Други интересни истории с продължение можете да видите в “Бандата на Оушън 2”, където към 11-те се присъединява Катрин Зета-Джоунс, а действието се пренася в Европа, и в “Превъзходството на Борн”, в който бившият наемен убиец Джейсън е принуден отново да си спасява живота и стига чак до Русия.

В групата на комедиите се открояват три заглавия. В дяволската “Шеметна сделка” Брендън Фрейзър попада под властта на Лиз Хърли; “Време за мъже” разказва как група безработни са на път да си възвърнат самоуважението и финансовата независимост,... събличайки се; а “Ритай като Бекъм” е забавна етноистория за млада индийка, която на всяка цена иска да стане футболист.

Европейският полъх идва с “Криминални любовници” на Франсоа Озон (“8 жени”, “Басейнът”), който отново съдържа мистерия по вкуса на режисьора, и разбира се с “Мечтатели” на Бернардо Бертолучи, където две момчета и едно момиче преживяват студентските вълнения в Париж от пролетта на 1968 г., както и собственото си сексуално съзряване.

И накрая - да не забравяме класиката за личната колекция на DVD-феновете. “Филаделфийска история” е чудесна романтична комедия, в която се вихрят Катрин Хепбърн и Кари Грант. Първият “Терминатор” се превърна в пример за подражание за множество футуристични истории с виртуална реалност. “Лабиринт” е една от най-хубавите фентъзи приказки в киното и доказа, че Дейвид Бауи го бива и за актьор.

Смело сърце” си остава най-добрия исторически филм от края на ХХ век, каквото и да твърдят почитателите на Ридли Скот.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.