Историята

ИсториятаВ продължението на филма от 2002 г. Самюел Джексън отново се превъплъщава в Огъстъс Гибънс – смел представител на Агенцията за национална сигурност, който ръководи операциите и в първата част. Сега той, заедно със спецалиста по всякакви машинарии Тоби Лий Шейвърс (Майкъл Рууф), успява да се измъкне от смъртоносното нападение на неизвестните атентатори срещу оперативния център на проекта “Трите хикса” на Агенцията.

Гибънс подозира, че атаката е организирана от тайна радикална фракция в правителството и се впуска в търсене на нов агент, който да успее да я неутрализира. Този път той иска да открие опитен, добре обучен военен, който да е на “ти” с улицата и който да е способен да открие гнездото на заговорниците.

За съжаление, перфектният кандидат е в затвора.

Той се казва Дариус Стоун (Айс Кюб) и в момента е във военен затвор, изтърпявайки наказание за нападение над висшестоящ офицер. Гибънс му помага да избяга и го убеждава да приеме ролята на новия агент Трите хикса, за да спре метежа срещу американското правителство.

В Белия дом Президентът центрист Санфърд (Питър Строс) е в конфликт с радикалния си Секретар по отбраната Джордж Декърт (Уилям Дефо), който като генерал от запаса е бил свързан както с Гибънс, така и със Стоун. Когато Декърт посещава поредния прием, Стоун се дегизира като келнер, целейки да се добере до някаква вътрешна информация. Там той се запознава с Чарли Мейуедър (Съни Мабри), дъщерята на служител в Кабинета, която в последствие подпомага бягството му.

По петите на Стоун е и агентът на ФБР Кайл Стийл (Скот Спийдман), амбициозен новак, който смята Стоун за опасен престъпник. Главният герой се обръща за помощ към двама стари приятели, с които го свързва миналото по улиците на Вашингтон – Лола (Нона Гей), бивша негова изгора, която сега има бизнес със скъпи коли, и Зик (Екзибит), ренегат, работещ в месарски магазин, който разполага не само с оръжие, но и с екип от хора, който може да се окаже много полезен.

Когато Президентът е отвлечен след нагло нападение над Капитолия, Стоун и бойните му другари трябва да обединят усилията си, за да се противопоставят на една от най-сериозните заплахи, пред които се е изправяла свободата на Америка и която е предизвикана от враг, разполагащ с ултрамодерно въоръжение и добре обучени сили.
Copyright © 2024 Dir.bg.