За създателите на филма

За създателите на филмаШЕЙНИ ГЕЙБЪЛ
(Режисьор/сценарист)


Любовна песен за Боби Лонг” е дебютът на Гейбъл като режисьор на пълнометражен художествен филм. Тя също е и автор на сценария (базиран по романа “Off Magazine St.” by R.E. Capps). Първият й проект- документалният филм “Anthem” беше почетен като “един от изключителните документални филми на годината” от Американската Филмова Академия и получи Международна награда на ФИПРЕСИ. За качествата на “Anthem” говори и фактът, че той получи редкият шанс за документален филм да бъде разпространен по кината в САЩ


ЕЛИЪТ ДЕЙВИД
(Оператор)

Е снимал филми като “Професия блондинка 2” с Рийз Уидърспун, “Тринайсет” с Ивън Рейчъл Ууд и Холи Хънтър, “Белият Олеандър” с Мишел Пфайфър и Рене Зелуегър, “Аз съм Сам” със Мишел Пфайфър и Шон Пен и “40 дни и 40 нощи” с Джош Хартнет.

Сред други филми, по които е работил са “Извън контрол”, “Gray’s Anatomy”, “The Underneath” и “King of the Hill” на Стивън Содърбърг, както й “Закуска за шампиони”, “Почти идеално” на Джоел Шумахер и др.


ШАРЪН ЛОМОФСКИ
(Дизайнер продукция)

Е работила по филмите “Много мъже за Люси”, “Преди дъжда” на Милчо Манчевски, “Bring It On”,  “Claire Dolan” и др.


ЛИЙ ПЪРСИ, A.C.E.
(Монтаж)

Е работил по поредица филми на Барбет Шрьодер като “Извънредни директиви”, “Преди и след”, “Иронии на съдбата” с Джеръми Айрънс, както и “Момчетата на плачат” с Хилъри Суенк.
Copyright © 2024 Dir.bg.