Горан Брегович е автор на българската музикална комедия

24.04.2005 г.
Горан Брегович е автор на българската музикална комедияКомпозиторът Горан Брегович,  написал партитурите за филмите на Емир Кустурица “Аризонска мечта”, “Циганско време”, “Ъндърграунд”, е автор на музиката към българската музикална комедия с елементи от нямато кино “Летете с Росинант”.

Нашенска оперна трупа пътува из Европа със стар автобус, наречен “Росинант”. Те свирят и пеят, като смесват оперни мотиви и народни ритми от Балканите. “Светът на музиката, който се разкрива в този филм ми е близък и понятен. И аз се опитвам да обединя фолклора и класиката, да ги споя в единна форма. “Летете с Росинант” е предизвикателство за всеки филмов композитор и с удоволствие го приемам.

С продуцентите искаме да представим света на Балканите във всичката му пъстрота и прелест пред очите на хората от Европа” – казва Горан Брегович. Част от снимките ще бъдат заснети в Австрия. Сценарист и режисьор е Георги Стоев – Джеки /”Разводи, разводи”/, съсценарист - Светослав Овчаров, зад камерата е Пламен Гелинов.

Във филма участват Стефания Колева, Георги Мамалев, Кръстю Лафазанов, Татяна Лолова, както и танцьори от ансамбъл “Българе”.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.