Джони Деп ще е копродуцент на новия роман на Ник Хорнби

09.05.2005 г.
Джони Деп ще е копродуцент на новия роман на Ник ХорнбиХоливуд грабна правата за екранизация на новия роман на британския писател Ник Хорнби, A Long Way Down (прим. Дългият път надолу)– още преди да е публикуван.

Книгата излиза на пазара тази седмица и разказва за четирима лондончани – всеки от тях взел независимо от останалите решение да се самоубие, които се срещат на покрива на много висока сграда в новогодишната нощ.

Джони Деп ще е копродуцент на проекта на Warner Brothers, който ще бъде доста скъп, според Daily Telegraph.

По три от предишните книги на Хорнби вече са заснети филми. „Момичета от класа” (High Fidelity) и „Маркъс” (About a Boy) бяха заснети съответно през 2000 и 2002 година, докато „Fever Pitch” има две версии от двете страни на Атлантика. Правата за романа на Хорнби от 2001 г. „Трудно е да бъдеш добър” (How To Be Good) също са откупени.

Напоследък Хорнби работи по два сценария – адаптаци на текст от Лин Барбър и втория - в сътрудничество с носителката на Оскар Ема Томпсън.

"Много съм развълнуван, че ще правим филм по такава майсторска творба", заяви пред вестника Джони Деп.

„A Long Way Down”, допълни актьорът, "е една от най-качествените книги с изключителни герои, които съм имал удоволствието да прочета напоследък".

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.