За историята

За историятаДжулия Ламбърт е красива и талантлива актриса, която владее Лондонския Уест Енд през 1938 година. Нейните успешни роля я правят една от най-обичаните актриси на своето време. Съпругът й, Майкъл Гослин е бивш актьор и невероятно успешен театрален продуцент, който вещо направлява нейната кариера. Изглежда че Джулия е от онези щастливи жени, които имат всичко- пари, талант и слава. Но в театъра, както и в живота, външният вид е почти винаги измамлив.

Джулия наближава деликатен момент в своя живот. Тя е на върха, както физически, така й в професионално отношение, но е достатъчно умна, за да осъзнае, че скоро ще се превърне в “жена на определена възраст”. Много скоро ролите, които е свикнала да играе на сцената и извън нея, ще се променят драстично. Главните роли ще отстъпят място на второстепенни. Дългогодишният й брак е по-скоро платоничен и ироничен, отколкото романтичен. А до скоро малкото й момче е на път да се превърне в мъж- поредното доказателство, че най-добрите й години вече са отминали.


И докато Джулия размишлява над всичко това, нов мъж влиза в живота й. Том Фенъл (Шон Еванс) е красив и чаровен млад американец, и за късмет най-големият почитател на Джулия! Макар и да е значително по-млад от нея, той твърди, че Джулия е идеала му за жена и я завладява с неподправеното очарование на младостта. Джулия се озовава въвлечена в страстна любовна афера, която я кара да се чувства все по-красива и млада със всеки изминал ден. Тя е толкова щастлива, че не вижда очевидното- тази връзка е обречена от самото начало.

Все пак Том е твърде млад, но очевидно не и неопитен. След като покорява Джулия и се наслаждава известно време на нея, парите й и социалните й връзки, той насочва интереса си към по-млада жена- начинаещата актриса Ейвис Крайтън (Люси Пънч) и дори моли Джулия да й помогне в нейната кариера. С нетипична за нея примиреност и жертвоготовност Джулия поверява на Ейвис важна роля в новата си постановка. По време на репетициите Джулия изглежда по-ниска от тревата, все едно подготвя собственото си оттегляне и раждането на една нова звезда в лицето на Ейвис.

Но в нощта на премиерата Джулия разкрива, че е дори още по-велика актриса, отколкото някой е подозирал. Ролята на залязваща актриса, който толкова добре е изиграла е на път да приключи. И излизането на сцената Джулия поема контрола в свой ръце й като един театрален Макиавели успява да извърти представлението по начин, който докарва нейната противничка до отчаяние. По-красива, завладяваща и удовлетворена от всякога, Джулия е вече готова да приема и да се наслаждава на своята нова зрялост.
Copyright © 2024 Dir.bg.