За актьорите

За актьоритеРОБИН УИЛЯМС
Алън Хакмън


Робин Уилямс последно бе видян във филми като “Опасно безсъние” на Кристофър Нолън, където си партнираше с Ал Пачино и Хилари Суенк и във “One Hour Photo” на Марк Романек.


През 1997 година получава “Оскар” за подържаща роля за “Добрия Уил Хънтинг”. Дебютът му е през 1980 в “Popeye на Робърт Олтман. Славата го застига след “Добро утро Виетнам” на Бари Левинсън, за който получава първата си номинация за “Оскар”, а втората идва за класиката “Обществото на мъртвите поети” на Питър Уиър.


Отличната му актьорска игра е отбелязана от критиците и в “Пробуждане” където играе с Робърт Де Ниро. А третата номинация “Оскар” идва за “Кралят на рибарите” на Тери Гилиам.


Сред  останалите му заглавия са хитове като “Мисис Даутфайър”, “Пач Адамс”, “Джуманджи”, “Джак”, “Двеста годишният човек” и много други.


МИРА СОРВИНО
Дилайла


Носителката на Оскар е считана за една от най-разнообразните актриси на Холивуд и продължава да попълва репертоара си от разностранни роли.


Големият пробив за Мира Сорвино е през 1995 фодина, когато печели “Оскар” и “Златен глобус” за “Могъщата Афродита” на Уди Алън. След това Сорвино участва във заснетия е България “Сивата зона” с Харви Кайтел, Стийв Бушеми и Дейвид Аркет.


Играе и в продуцирания от Бернардо Бертолучи “Триумф на любовта” с Бен Кингсли, както и в по-комерсиални филми като “Мимикрия” и "The Replacement Killers" с Чоу Юн Фат.


ДЖИЙМ КАВИЙЗЪЛ
Флетчър


Големият пробив за Кавийзъл идва с филма на Терънс Малик “Тънка червена линия” през 1999. Следват “Граф Монте Кристо”, “Тежки престъпления” с Ашли Джъд и “Ангелски очи” с Дженифър Лопес.


Други негови участия са “Предай нататък” с Кевин Спейси и Хелън Хънт и "Ride with the Devil" на Анг Лий.


Най-успешният филм в неговата кариера до момента е сензационния хит “Страсти Христови” на Мел Гибсън.
Copyright © 2024 Dir.bg.