Ръсел Кроу обвинен в нападение!

07.06.2005 г.
Ръсел Кроу обвинен в нападение!Актьорът метнал телефон по хотелски служител.

Актьорът Ръсел Кроу бе обвинен в нападение и престъпно поведение с помощно средство в понеделник след като се изясни, че е замерил с телефонен апарат хотелски служител, заявиха от полицията и прокуратурата.

Носителят на Оскар, който играе боксьор в новия си филм "Късметлията", бе арестуван рано в понеделник, отведен с белезници от апартамента си в Манхатан в съда и по-късно освободен без гаранция. Максималната присъда за постъпката е 7 години затвор, съобщиха от прокуратурата.

От полицията съобщиха, че 41-годишният актьор, роден в Нова Зеландия, е влязъл в спор с портиера на хотел на Мърсър стрийт малко след 4 сутринта в понеделник.

Кроу бил разстроен, защото не успявал да се свърже по телефона с жена си в Австралия. Според полицията по този повод Кроу е хвърлил телефона по 28-годишния портиер и го е улучил в лицето, като му е нанесъл леки наранявания.

Портиерът е бил заведен в болница, където са се погрижили за него и след това си е тръгнал. Говорител на Кроу заяви, че актьорът е хвърлил телефона по стената и не е нападал никого.

Заместник прокурорът Чад Сьокуист каза на съдията Мартин Мърфи, при изслушването в понеделник, че има свидетели на инцидента.

Адвокатът на Кроу, Джералд Лефкорт, съобщи, че актьорът е бил изнервен от невъзможността да осъществи телефонен разговор, отишъл във фоайето и влязъл в спор със служителя.

"Той (Кроу) никога не е бил арестуван в тази страна," каза Лефкорт. "Той е доброжелатен и почтен човек, който е постигнал много."

Прокурорът информира съдията, че Кроу е признал пред полицията, че е хвърлил телефона, но представителя на актьора, предложи по-различна версия на инцидента.

"След като е помолил няколко пъти, разваленият телефон в стаята му да бъде подменен ... Кроу е занесъл апарата на рецепцията, за да говори лично със служителя", каза говорителят на Кроу, Робин Баум в ТВ шоуто "Extra" снощи.

"Били са разменени думи на висок тон и Кроу хвърлил телефона срещу стената. Той съжалява, че е изгубил самообладание, но изобщо не е нападал никого".

В съда Кроу се яви облечен в сини джинси, синьо яке и тъмни очила. След като бе освободен, по пътя към очакващата го кола, актьорът отказа какъвто и да е коментар по случая. Дата на която ще се гледа делото е 14 септември.

Кроу е в Ню Йорк във връзка с промоцията на последния си филм, "Късметлията", за живота на шампиона по бокс в тежка категория Джеймс Брадок.

Той спечели Оскар през 2001 за ролята си в "Гладиатор" и има номинации за "Вътрешен човек" и "Красив ум".

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.