Война на световете” чупи рекорди

06.07.2005 г.
„Война на световете” чупи рекорди
Война на световете” събра отличната сума от 64.5 милиона от 3,908 киносалона за първия си 3-дневен уикенд, което е най-доброто постижение в историята на Paramount Pictures и филмите със звездата Том Круз. След уикендите, в които се пада „Денят на Независимостта”, „Война на световете” е на второ място единствено след „Спайдър-мен 2” с 88.2 милиона долара миналата година.

Адапатацията на романа на Хърбърт Уелс от режисьора Стивън Спилбърг прибра общо 113.3 милиона долара в САЩ в първите 6 дни от излизането си на екран.

Според проучването на Paramount, публиката е разпределена така – 53 % са мъже, а във възрастово отношение зрителите над 25 години са колкото и зрителите под тази възраст. Трите основни причини хората да гледат филма са Том Круз, Стивън Спилбърг и заглавието.

В глобален аспект приходите от „Война на световете” до 3 юли са 102.5 милиона от 78 страни – това е най-доброто постижение за филм, който не е продължение – с което общият приход (САЩ + останалите страни) е 215.8 милиона долара.

"Няма как да не сме развълнувани от тези резултати", съобщи вицепрезидентът на Paramount Pictures Роб Фридман. "Според мен трилър за семейство в опасност в комбинация с имената на Спилбърг и Том Круз звучи много привлекателно за зрителите, а по-младите хора откликват силно и на специалните ефекти и екшъна."

Скъсвайки с благоразположените извънземни от предишните си блокбъстъри „Близки срещи от третия вид” и „E.T.: Извънземното”,  „Война на световете” е най-силно стартиралият филм на Спилбърг след „Джурасик парк” през 1997, който донесе в първия си уикенд 72.1 млн. долара.

Предишният общ филм на Спилбърг и Круз „Специален доклад”, научно-фантастичен трилър от 2002, тръгна с 35.7 милиона и стигна до 132.1 млн долара. С бюджет си от 132 млн долара, „Война на световете” е най-скъпият филм в кариерата на Спилбърг.

Извънземните са атакували земята няколко пъти на „Денят на Независимостта”, от „Денят на Страшния съд” до „Армагедон”.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.