Независимостта на мишките - новият сюжет на "Стюарт Литъл 2"

Независимостта на мишките - новият сюжет на “Стюарт Литъл” доказа, че големите неща идват най-често в малки опаковки.: Филмът беше хит през 1999 г., като донесе над 300 милиона долара от световното си разпространение и спечели Оскар® през 2000-та година за най-добри визуални ефекти. “Стюарт Литъл”  се оказа опитната мишка, която изрева като лъв”, казва Роб Минкоф. “Първият филм стана световна сензация и нашата работа беше да запазим и в продължението магията, която направи Стюарт толкова успешен”.

Създателите на продължението имали нова гледна точка върху сюжетната линия. "В “Стюарт Литъл” ние едва откривахме личността и стила на Литъл", казва Уик. Целта ни в “Стюарт Литъл 2”  беше да опознаем по-цялостно героя".

Носителят на Оскар® Брус Джоуел Рубин (“Призрак”) бил нает за написване на нова, свежа история,. "Брус написа чудесен, много вълнуващ сценарий", казва Уик.
Историята запознава публиката с Маргало - птичка, с която Стюарт се сприятелява. По време на дружбата си с Маргало, Стюарт усеща първите пориви на любовта. "Маргало е сред любимите герои на всеки, запознат с книгите на Е. Б. Уайт, и за .нас възможността да я срещнем със семейство Литъл беше вълнуващо предизвикателство", казва Фишер.
Създателите на филма искали още “Стюарт Литъл 2”  да си постави нови цели и да разкрие нови измерения на човешките герои.  

Майчинските инстинкти на г-жа Литъл стават малко прекалени и тя отказва да позволи на Стюарт да докаже, че е повече човек, отколкото мишка.. "Г-жа Литъл е станала твърде предпазлива относно Стюарт след раждането на Марта", казва Джина Дейвис, "и Стюарт страда от това, защото е толкова малък, и тя отказва да му позволи да свърши каквото и да е сам. Той се иска да се измъкне от защитата й и да направи сам собствените си грешки, но тя го държи твърде близо до себе си". Стюарт се интересува от футбол, борба и хокей, а г-жа Литъл предпочита той да се занимава с рисуване и танци. Откакто г-жа Литъл се е съгласила Стюарт да играе в детския футболен отбор с Джордж, въпросът за неговата независимост непрекъснато е на дневен ред в дома на семейство Литъл.
“Просто имаме различия по въпроса как да отглеждаме нашата мишка”, казва Дейвис. “Нали разбирате, понякога хвърчи козина”.
Copyright © 2024 Dir.bg.