Зимната страна на чудесата

Зимната страна на чудесата
Коледният бал е една от най-вълнуващите сцени във филма. Тя е снимана точно преди коледните празници през декември 2004. “Искахме да променим снимачната площадка така, че героите и зрителите да видят мястото така, както не са си го представяли никога преди”, обяснява  Нюъл. За тази цел цялата зала е променена, за да се създаде празнична атмосфера с леден или сребърен изглед, дори са добавени ледени склуптури, напитки и замръзнала храна.

Актьорите също преминават през голяма трансформация в облеклото си специално за бала. “Подготвихме над 300 костюма”, обяснява Джейни Тимайм. Подготовката на дрехите на момичетата отнема няколко месеца, но  кулминацията в облеклото са дрехите на Хърмаяни , която е неузнаваема на бала. “Роклята на Хърмаяни трябваше да е специална. Исках я да изглежда като вълшебна рокля, която би накарало всички деца да ахнат, когато тя влезе в стаята.”

Нелека е и задачата по обучаване на децата-актьори да танцуват. “Момичетата чакаха с нетърпение танците, докато момчетата, като типични момчета, бяха много нервни“, отбелязва Уотсън. “Аз обожавам танците и наистина ми беше приятно да танцувам валс. Интересно е, че Майк не искаше да сме перфектни танцьори. Той искаше камерата да улови несигурността в движенията ни.”

“Беше ужасяващо,” споделя Радклиф.  “Родителите ми са добри танцьори, но явно талантът е прескочил едно поколение. Всички останали имаха по три седмици да научат стъпките, но заради снимките аз разполагах само с четири дни. За мой късмет, Хари не е фантастичен танцьор.”

В допълнение към танцовите уроци, Нюъл и продуцентът Дейвид Хейман канят легендариния певец на британската група Пълп Джарвис Кокър заедно с членовете на новата му група Рилакст Мъсъл, както и барабанистът Фил Селуей и  китаристът Джони Грийнууд от Рейдиохед да изпълнят няколко парчета на бала.
“Не се случва често членове на Пълп и Рейдиохед да се съберат в Голямата зала”, смее се Хейман. “Но беше страхотно преживяване  да гледаш как сцените на Коледния бал оживяват. Според мен, това създаде страхотна купонджийска атмосфера за целият екип  и беше чудесен завършек на годината.”
Copyright © 2024 Dir.bg.