На видео и DVD през януари

05.01.2005 г.
На видео и DVD през януариЗа голямо съжаление на почитателите на домашното кино, януари 2006 не е никак богат откъм стойностни видео и DVD предложения.
Едва ли има зрител, който през последните 5-6 години да не е гледал поне веднъж “Титаник”, така че малцина са тези, за които специалното издание ще представлява някаква новост, освен ако не сте заклет фен и не ви интересува всяка подробност от снимачния и постпродукционния процес.

Останалите заглавия, които по една или друга причина си заслужава да споменем тук също са на филми, които са минавали по българските киноекрани. Най-скорошен е “Късметлията”, в който Ръсел Кроу прави наистина добра роля на боксьор неудачник и въпреки сантименталните недостатъци на филма, спокойно можем да твърдим, че той е доста по-поносим от “Красив ум” (да ме прощават почитателите му!), в който актьорът работи със същия режисьор.

Другото заглавие от филмовата 2005 г. е “Ловци на мисли” - обещаващ психотрилър, който може и да допадне на почитателите на криминалната интрига. В същия жанр, но с прибавка от семейна драма работи “Прозрачно минало”, където звездите Харисън Форд и Мишел Пфайфър забъркват една доста странна семейна мистерия, на ръба между криминалното и окултното. Филмът напомня на духа на Хичкок, примесен с атмосфера от киното на ужасите.

Ако не си падате по криминални сюжети, можете да пробвате с романтичната костюмна драма “Анна и крaлят”, създаден по действително разиграли се събития около любовта между модерна английска учителка и кралят на Сиам. Ако не друго, то поне си заслужава да видите любопитната двойка Джоди Фостър – Чоу Юн Фат. Също драма на исторически фон, също по действителна история, но с печално известен главен персонаж е немският филм “Крахът на Третия райх” - за последните дни от живота на Хитлер.

Казват, че швейцарският актьор Бруно Ганц пресъздава най-сполучливия фюрер в киното. Най-доброто предложение за януари (особено пък ако още не сте гледали филма) е “Уолстрийт” на Оливър Стоун, за изпълнението си в който Майкъл Дъглас спечели “Оскар”. Свирепите приключения на двама играчи в света на нюйоркския финансов бизнес са изключително увлекателни и поучителни.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.