Любопитно за “Затура

07.01.2005 г.
Любопитно за “Затура”• Крис Ван Олсбърт, авторът на едноименната дестска книга, по която е създаден филмът, е автор и на още две книги, по които са заснети успешни филми: „Джуманджи” и „Полярен експрес”.

• За ролята на сестрата на двете момчета, е избрана 14-годишната Кристин Стюарт, позната от впечатляващото си изпълнение редом до Джоди Фостър в „Паник стая”.

• За създаването на роботите и извънземните гущероподобни зоргони, режисьорът Джон Фавро се обърнал към многократния носител на Оскар® Стан Уинстън – автор на незабравими екранни създания, вариращи от динозаврите в „Джурасик парк”, до главния герой в „Едуард Ножиците”.

• Основният дизайн на гущероподобните зоргони, всъщност е базиран на рисунки на самия режисьор Джон Фавро. „Исках зоргоните да изглеждат като кръстоска между крокодил и игуана, с лек нюанс от тиранозаврите на Спилбърг”, казва Фавро.

• Замръзналата Лиза, създадена от екипа на Winston Studios е кукла, точна реплика на Кристин Стюарт. Изработването й било дълъг процес, започнал с пълното сканиране на тялото й и създаването на няколко калъпа на Стюарт. (Крайният продукт е комбинация от различни смоли). Оцветяването на куклата до най-дребния детайл продължило 4 седмици.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.