ЛЮБОВ, СМЯХ И ОБИРДЖИЙСТВО

13.01.2005 г.
ЛЮБОВ, СМЯХ И ОБИРДЖИЙСТВОКупон с Дик и Джейн”  е история за двама души, които губят ума си в опита си да задържат изплъзващата им се американска мечта.
До този момент животът никога не е бил толкова щедър към Дик Харпър (Джим Кери) и любящата му съпруга Джейн (Тея Леони), а това е сигурен знак, че оттук нататък нещата могат само да се влошат.


Дик търпеливо е чакал повишението си в продължение на 15 години и ето че дългоочаквания ден най-накрая настъпва. Шефът му Джак МакКалистър го издига на длъжност вицепрезидент на компанията и Джейн най-сетне може да напусне туристическата агенция, в която работи.


Но радостта им е твърде кратка. “Глободин” и МакКалистър се забъркват в грандиозен корпоративен скандал. Компанията фалира и Дик е изритан на улицата, докато шефът му успява да се измъкне чист. Дик напразно очаква покана за работа от някоя конкурентна фирма. Накрая, затрупан от неизплатени сметки и заплашен от конфискация на имуществото,  отчаяно се опитва да започне каквато и да е работа, но най-доброто предложение, което получава, е портиер в кварталния супермаркет. Джейн също трябва да се върне на работа. Първо започва работа като инструктор по тае-бо - от който спорт си няма и понятие, но успява да надхитри интервюиращите, а после се опитва да изкара пари като опитно зайче за нов вид инжекции Ботокс.


Но двамата отчаяни съпрузи определено не са създадени за този вид работа, а и новите им професии съвсем не допринасят за подобряване на финансовото им положение. Ето защо те са принудени да разпродават вещите си една по една, като се лишават дори и от любимия си плазмен телевизор.


Лудостта стига до там, че Дик не издържа и в пристъп на умопомрачение решава да си възвърне поне част от стария живот, като открадне цели чимшири от ливадата на съседа си и ги засади в собствения си оголен двор.


Не след дълго той и Джейн предприемат серия от среднощни обири, оставяйки шестгодишния си син Били на грижите на верния пазач на дома Бланка.  


За известно време Дик и Джейн са вдъхновени от новото си амплоа на съвременни Бони и Клайд. Скоро обаче двамата новоизпечени бандити осъзнават, че има кражба и кражба. Те откриват, че това, което ще им върне както изгубения живот, така и здравия разум, е поправянето на злото, което безскрупулният шеф на “Глободин” е причинил на Дик и на колегите му. Дошло е времето за разплата…
Copyright © 2024 Dir.bg.