Маккелън атакува холивудската хомофобия

14.02.2006 г.
Маккелън атакува холивудската хомофобияСър Йън Маккелън атакува хомофобското отношение към гей звездите в Холивуд. Легендата от „Властелинът на пръстените”, един от най-изтъкнатите актьори и същевременно не криещ сексуалната си ориентация, е убеден, че старомодната идеология в индустрията затруднява изключително положението на гей-актьорите.

66-годишният Маккелън похвали номинираната за Оскар каубойска любовна история „Планината Броукбек” за хомосексуалната тема, но като цяло остава на мнението, че Холивуд има нужда да преразгледа възгледите си относно сексуалните малцинства и да вземе пример от отношението към гейовете на Бродуей в Ню Йорк.

В изказване на Берлинския филмов фестивал, в събота, (11 февруари), където получи награда за цялостен принос, Маккелън каза, "Филмовата индустрия в Калифорния е много старомодна. За американски актьор гей, който иска да направи кариера в киното е много, много трудно да говори открито за своята сексуалност. А още по-трудно е за жена, ако тя е лесбийка. За мен това е много тревожно.

За щастие от другата страна на континента, на Бродуей, хората нямат никакъв проблем да бъдат открити и честни".

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.